Compania a decis, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), suplimentarea anumitor investitii, desi reprezentantii AVAS s-au opus.

Adunarea Generala a Actionarilor din Petrom a decis suplimentarea investitiilor in anumite domenii desi reprezentantii AVAS s-au impotrivit, au declarat surse apropiate companiei, citate de MEDIAFAX. Noua varianta de buget prevede suplimentarea bugetului de investitii cu 114 milioane de lei pina la 3,865 miliarde de lei si redistribuirea catre sectorul de explorare si productie a unor fonduri prevazute initial pentru alte domenii de activitate. Reprezentantii AVAS au fost mandatati de catre institutie sa voteze impotriva aprobarii investitiilor.

„AVAS a luat aceasta decizie deoarece, desi a solicitat proiectele de investitii, nu i-au fost puse la dispozitie, in timp util, documentele si informatiile absolut necesare pentru formularea unui punct de vedere competent care sa-i permita acordarea unui vot in deplina cunostinta de cauza", se spune intr-un comunicat al Autoritatii. Directorul de comunicare al companiei petroliere, Dan Pazara, a negat insa ca nu ar fi pus la dispozitia AVAS documentele cerute, mentionind ca institutia a solicitat o serie de documente cu o zi inainte de desfasurarea AGA.

„AVAS a primit absolut toate documentele, in timp util, conform actelor constitutive. In preziua AGA, AVAS a solicitat informatii detaliate referitoare la proiectele de investitii. Acestea vor fi puse la dispozitia AVAS in cel mai scurt timp", a afirmat Pazara.

Investitiile prevazute pentru sectorul de gaze au fost diminuate de la 151 la 18 milioane de lei, iar cele de la combinatul de ingrasaminte chimice Doljchim Craiova au fost reduse cu cinci milioane de lei, la 20 de milioane de lei.