ßocant! Iasiul, "orasul celor sapte coline", are partie de schi. Din pacate, foarte putina lume stie acest lucru. Practic, pista este administrata de Facultatea de Educatie Fizica si Sport a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". Aici se tin
ßocant! Iasiul, "orasul celor sapte coline", are partie de schi. Din pacate, foarte putina lume stie acest lucru. Practic, pista este administrata de Facultatea de Educatie Fizica si Sport a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". Aici se tin cursurile de schi ale studentilor.


BUCOVINA. Turistii care vor sa mearga la schi, dar vor ca in acelasi timp sa viziteze si manastirile din nordul Moldovei, trebuie sa aleaga Sucevita. La Campulung Moldovenesc, deocamdata nu sunt decat doua partii micute. Anul viitor vor incepe lucrarile de amenajare a unui domeniu schiabil, care va avea o partie lunga de cinci kilometri, record pentru Romania. Noua pista se va intinde pe Muntele Runcu, va avea nocturna, zapada artificiala si va fi deservit de o telegondola precum cea de la Piatra-Neamt. Un alt domeniu schiabil, cu zapada artificiala, nocturna si telescaun modern, va fi amenajat si la Gura Humorului. Costurile se vor ridica la 8,2 milioane de euro.


FRIG. Avand doua partii "in cascada", comuna Carlibaba, aflata in extremitatea nord-vestica a judetului Suceava, are parte de ninsori abundente in fiecare iarna. Accesul se face numai cu autovehicule, pe drumul ce leaga Vatra Dornei sau Campulung Moldovenesc de statiunea maramureseana Borsa. Localitatea este strabatuta de Raul Bistrita Aurie, care colecteaza apele afluentilor Tibau, Carlibaba, Bila, Lala, Rusaia si Diaca. Peisajul este dominat de paduri de molid, care urca pana la 1.700 de metri altitudine. Cele doua piste de schi sunt relativ "tinere" si au contribuit la dezvoltarea turismului local. Comuna este incadrata Vf. Â¥apul Mare (1.661 m), Muntele Magurii (1.613 m), acolo unde se afla si partiile, Muntele Caturii (1.625 m) si Vf. Stanisoara (1.698 m). 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.