Pentru locuitorii din nordul tarii, posibilitatile de a schia sunt nenumarate. Anul trecut, cand toata tara a suferit "o criza de zapada", Maramuresul a fost locul in care a nins cel mai mult.


NOU. Cavnic, oras care si-a schimbat profilul in ultimii ani, trecand de la minerit la turism, este considerat polul zapezii in judetul din nordul tarii. Peisajele variate si preocuparea localnicilor pentru sporturilor de iarna pot transforma localitatea in statiune turistica. çntinsa pe un platou aflat la poalele Vf. Ignis, la 30 de kilometri de Baia Mare, statiunea Izvoare este locul preferat al iubitorilor de snowboard din Maramures.


PERICOL. Cea mai "hard" statiune este Mogosa, pe placul celor care prefera partiile grele si unde paltonarii nu au acces vreodata.
Un domeniu schiabil tanar se intinde la Æuior, acolo unde se gasesc trei piste de nivel mediu, care au legaturi si cu partia de la Mogosa. De fapt, schiorii care vor sa ajunga pe Muntele Mogosa au renuntat sa mai foloseasca telescaunul care are statia inferioara pe marginea lacului Bodi, preferandu-l pe cel de la Æuior.