Seful Politiei municipiului Salonta, comisarul Alexandru Roxin, impreuna cu alti opt politisti din subordinea sa, au reclamat "comportamentul nedemn" pe care magistratul l-ar fi avut fata de ei, intr-o ancheta in care i-a audiat ca martori, respectiv
Seful Politiei municipiului Salonta, comisarul Alexandru Roxin, impreuna cu alti opt politisti din subordinea sa, au reclamat "comportamentul nedemn" pe care magistratul l-ar fi avut fata de ei, intr-o ancheta in care i-a audiat ca martori, respectiv invinuiti. Potrivit sesizarii, Sasa Cercel i-ar fi jignit pe oamenii legii, facandu-i "prosti", "nesimtiti", "obraznici", "pasarici", "smecheri" si "fitosi", ar fi urlat la ei si i-ar fi pus sa stea aliniati, timp de trei ore, in biroul sau, in fata unor infractori, pentru recunoastere din grup. Potrivit Mediafax, politistii au fost audiati in doua dosare in care seful Politiei Salonta este cercetat pentru purtare abuziva. "Am fost ingramaditi ca ultimii borfasi culesi de pe strada, intr-un birou de trei pe patru metri, noua politisti in fata unor infractori", a spus seful Politiei Salonta.
Martor "obraznic"
Seful Politiei Salonta a sustinut ca, desi initial procuroarea ii citase ca martori, agentii Florin Vida si Petru Bobis au fost invinuiti pentru marturie mincinoasa, iar ultimul chiar amendat cu 50 de milioane de lei vechi pentru "obraznicie". "Pe parcursul audierii, martorul s-a comportat ireverentios cu procurorul, a vorbit concomitent cu acesta, a folosit ton ridicat, ceea ce l-a determinat si pe procuror sa ridice tonul, a cerut sa se consemneze in mod obraznic unele aspecte neesentiale pentru ancheta", se arata in ordonanta prin care Cercel isi justifica decizia. In sesizarea depusa de politisti se mai arata ca Sasa Cercel a folosit cuvinte necorespunzatoare la adresa agentului Ramona Borodan, etichetand-o "pasarica" si "gaita". Si agentul Florin Vida pretinde ca a fost supus unui tratament jignitor. "In timpul audierii mele, domnisoara procuror a avut un comportament total necorespunzator fata de mine in ceea ce priveste demnitatea mea ca om. A urlat la mine ca la un animal si nu si-a putut stapani ura si dusmania pe care o are fata de politisti, sau poate fata de barbati. Si-a batut joc de studiile mele la Drept si a facut unele trimiteri la originea familiei mele", se arata in declaratia agentului. In plangerile lor, politistii cer ca procuroarea Cercel sa fie cercetata pentru purtare abuziva si sa fie scoasa din ancheta. Procuroarea a negat acuzatiile ce i se aduc, in timp ce CSM a confirmat declansarea unei anchete in cazul Sasei Cercel. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.