Cea mai importanta competitie gazduita sezonul trecut de Romania a fost Cupa Mondiala de Skiboard de la Predeal. Iarna aceasta, Busteniul va gazdui Cupa Europeana pentru aceeasi disciplina. Toate acestea transforma tara noastra intr-o forta, profitan
Cea mai importanta competitie gazduita sezonul trecut de Romania a fost Cupa Mondiala de Skiboard de la Predeal. Iarna aceasta, Busteniul va gazdui Cupa Europeana pentru aceeasi disciplina. Toate acestea transforma tara noastra intr-o forta, profitand astfel de faptul ca skiboard-ul este un sport relativ tanar.


PROMOTOR. Cel care a adus aceasta proba in Romania este Marius Spranceana, presedintele World Skiboard Asocciaton din New York. Practic, turistul foloseste o pereche de schiuri mai late, dar mult mai scurte, care au "inima" din lemn. Acest lucru permite realizarea de acrobatii, cele mai multe probe de concurs avand loc in snowpark-uri. Cupa Mondiala de la Predeal a fost dominata de Japonia, dar au scos la iveala si indeletnicirile romanilor. Gino Florea din Brasov a fost numit director tehnic al Clubului Sportiv de Skiboard din Romania, fiind considerat cel mai bun rider de la noi.


SARCINÅ. "Eu trebuie sa ma ocup de formarea unei echipe care sa concureze la Cupa Europeana de la Busteni si Campionatul Mondial din Dubai. Deocamdata astept mai multa zapada, ca sa am unde sa ma vad cu baietii. Eu m-am dat prima oara pe skiboarduri iarna trecuta prin februarie, inainte de evenimentul de la Predeal", spune brasoveanul, care este monitor la ßcoala de Schi Ana din Poiana Brasov.


PREFERINTE. Ca orice sport de iarna, skiboard-ul are probe tehnice, care se tin in snowpark-uri, si probe de viteza, desfasurate pe partie. "çmi plac maxim amandoua, dar cand iese un trick in backcountry, senzatia e maximala", vorbeste Florea, care se teme totusi de numerele foarte spectaculoase din cauza unor probleme pe care le are la umarul drept. "La big-air sau probe de genul asta imi e mai greu acum, pentru ca mi s-au cam largit atele care-mi tin umerii". Alaturi de Florea, un alt sportiv care sta bine pe skiboard-uri, este Viorel Corbu din Busteni, el fiind si cel mai tanar participant la Cupa Mondiala care a avut loc la Predeal.



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.