Daca bucurestenii au de ales intre Valea Prahovei si Poiana Brasov, pentru banateni oferta este mult mai larga. Exceptand Straja, Parang sau partiile din Apuseni, se mai poate schia la Semenic si la Muntele Mic.


DEPARTE. La 40 de kilometri de Resita se gaseste Semenic, statiune aflata in grupa sudica a Carpatilor Occidentali. Clima este una subalpina, cu ninsori abundente. Se produce foarte des ceata, fiind zona cea mai predispusa la acest fenomen de pe intregul cuprins al tarii. Pe timp de iarna, accesul se face pe traseul Resita - Cuptoare - Pasul Prislop - Semenic.


PERLA BANATULUI. La Muntele Mic se ajunge din Caransebes pe Drumul Judetean 608 A, prin localitatile Zervesti, Turnu-Ruieni si Borlova. Dupa 22 de kilometri, soseaua se opreste pe Valea Craiului. Drumul continua cu telescaunul vreme de 45 de minute. Este vorba despre cea mai lunga instalatie de transport pe cablu (3.492 m) din Romania. Statiunea, care te intampina la intrare cu ruina fostului Hotel Sebes, este privilegiata din punct de vedere al zapezii. Temperaturile sunt foarte scazute, partiile sunt intr-o caldare, iar precipitatiile, venite dinspre nord-vest, cad in mod abundent. In zilele cu vreme frumoasa se poate admira Retezatul, spre care se poate pleca in schi de tura, in vreme ce noaptea pot fi zarite luminile din Caransebes.