Se-ntampla in Romania
Din seria "medicii rezidenti sunt ai nimanui", ieri a avut loc un nou episod. Peste 3.000 de absolventi ai Facultatii de Medicina si Farmacie din toata tara, care au promovat examenul de rezidentiat, au asteptat mai b
Se-ntampla in Romania
Din seria "medicii rezidenti sunt ai nimanui", ieri a avut loc un nou episod. Peste 3.000 de absolventi ai Facultatii de Medicina si Farmacie din toata tara, care au promovat examenul de rezidentiat, au asteptat mai bine de cinci ore pentru a primi repartitia pe specializari, din cauza unor probleme tehnice. Dupa ce zilele trecute Jurnalul National v-a prezentat conditiile insalubre in care sunt nevoiti sa traiasca, multi dintre medicii tineri rezidenti au fost iarasi umiliti.   ORGANIZAREA DEFECTUOASa. La repartizarea pe specialitati a fost un adevarat haos, liniile telefonice nu au functionat, iar autoritatile nu au putut face nimic altceva decat sa dea neputincioase din umeri. "Nu pot sa va dau o explicatie exacta. Tot ce stiu este ca au cazut liniile de comunicatie. Sistemul a fost verificat ieri-seara, dar eu nu pot sa stiu exact din ce motiv merge sau nu merge o retea", a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Vlad Iliescu. In tot acest timp rezidentii nu stiau daca vor fi sau nu repartizati, daca mai sunt sau nu locuri disponibile si nici cand se va termina aceasta nebunie. Mai grav este faptul ca aceasta zi nu a fost decat prima dintr-un lung sir de neajunsuri si umilinte pe care viitori medici le vor indura.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.