Muntii Rodnei, partea dinspre judetul Bistrita-Nasaud, "ascund" o zona cu un potential turistic ce-l poate concura pe cel din Maramures.

Deocamdata au aparut partii de schi doar in comuna ßant, la Valea Mariilor si Valea Blazne
Muntii Rodnei, partea dinspre judetul Bistrita-Nasaud, "ascund" o zona cu un potential turistic ce-l poate concura pe cel din Maramures.

Deocamdata au aparut partii de schi doar in comuna ßant, la Valea Mariilor si Valea Blaznei. Posibilitatile de cazare sunt nenumarate. De exemplu, la Valea Blaznei, chiar la baza partiilor exista doua moteluri care pot adaposti 120 de turisti pe noapte. Accesul se face pe DN 17 D, Bistrita - Rodna. Nu continuati drumul pana la Carlibaba, chiar daca si acolo se schiaza. ßoseaua, care ajunge la altitudini inalte, este inchisa pe drum de iarna, existand pericolul producerii de avalanse.


LIDER. Cea mai cunoscuta statiune din Ardeal este, fara nici o indoiala, Sovata. Aflata la poalele Muntilor Ghiurghiului, localitatea a devenit cunoscuta gratie lacurilor de aici. La 7 kilometri de oras se afla partia Alunis, deservita de un telescaun cu un singur loc. In ultimii ani, statiunea s-a dezvoltat foarte mult. Au aparut hoteluri noi, cele vechi au fost ridicate la standarde care sa-i satisfaca si pe turistii mai pretentiosi, iar pensiunile s-au inmultit intr-un ritm halucinant. Sovata poate reprezenta o destinatie pentru schi atat in week-end, cat si in cursul saptamanii. Drumul de acces dintre statiune si partie este accesibil oricand.


DRACULA. Tot telescaun cu un singur loc se gaseste si in Pasul Tihuta, pe partia de la Piatra Fantanele. Temperaturile foarte scazute si cantitatile mari de precipitatii ar permite aici dezvoltarea unui domeniu schiabil impresionant. Aici se gaseste singura instalatiei de transport pe cablu din Romania in forma de U. Turistul pleaca de pe marginea drumului national care face legatura intre Moldova si Transilvania, coboara pana pe firul vaii, unde este o statie intermediara, si isi continua urcarea pana in varful partiei. Castelul lui Dracula este la doi pasi de partie si reprezinta o atractie turistica ce nu trebuie ratata. Anul acesta, administratorul partiei a achizitionat un "ratrac", astfel ca taluzurile care se formau pana acum vor disparea. Aici se tin cursurile de schi ale Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Bistrita. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.