Muntii Apuseni nu au dus niciodata lipsa de zapada. Nu mai sunt probleme nici cu locurile de cazare. Pensiunile s-au inmultit, astfel ca orice turist, fie el si foarte pretentios, poate merge linistit in aceasta zona.


LIDER. Cea mai
Muntii Apuseni nu au dus niciodata lipsa de zapada. Nu mai sunt probleme nici cu locurile de cazare. Pensiunile s-au inmultit, astfel ca orice turist, fie el si foarte pretentios, poate merge linistit in aceasta zona.


LIDER. Cea mai buna pista este la Arieseni, un loc ce merita sa-l vezi cel putin o data in viata. Schiorii ar face bine sa-l vada in fiecare iarna. Pentru cei atrasi de Muntii Apuseni, dar care isi doresc sa schieze la o altitudine mai mare, exista Baisoara, cea mai importanta statiune din judetul Cluj, aflata pe culmile ce pleaca spre Vf. Buscat
(1.676 m), la 50 km de Cluj-Napoca. Accesul se face pe un drum asfaltat ce porneste din DJ 107M, pe Valea Ierta, pana in localitatea Muntele Baisoarei, dupa care inca opt kilometri pana in statiune. Prima parte a pistei de schi are un grad de inclinare mic, lucru numai bun pentru incepatori. Cu cat te apropii mai mult de sosire, cu atat ea devine mai dificila. Schiorii trebuie sa fie atenti cand ajung la Zidul Mic, portiune cu grad mediu de dificultate, si Zidul Mare, zona foarte abrupta, exact ca pe o partie neagra. Tot in judetul Cluj se mai poate schia la Feleac, localitate aflata la opt kilometri de municipiul Cluj-Napoca, si la Dangaul Mare, pe drumul spre Oradea, in apropiere de Lacul Belis.


BÃ…TRANETE. Exista si schiori care nu cauta neaparat adrenalina, ci doar un loc unde sa fie liniste si sa faca un pic de miscare. Stana de Vale este cea mai buna alegere pentru cei care locuiesc in zona de vest a tarii. Statiunea se gaseste la o altitudine de 1.100 metri, intr-o depresiune aflata intre Muntii Vladeasa si Padurea Craiului. Accesul se face din Beius - Bihor, pe un drum lung de 25 de kilometri, care trece prin comuna Budureasa. ßoseaua este asfaltata si deschisa tot timpul anului, oferind turistilor peisaje de vis. Oradenii care nu au timp sa ajunga la Stana de Vale pot schia la Hidiselul de Sus. Partia are tot ce-i trebuie: zapada artificiala, teleschi si nocturna. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.