Ambasada Romaniei la Roma, precum si consulatele de la Milano si Torino, ofera, incepand de marti, asistenta juridica cetatenilor romani care fac obiectul unei "decizii de indepartare" emise de autoritatile italiene in baza Decretului privind expulzarile.

"Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, incepand cu 27 noiembrie 2007, cetatenii romani care fac obiectul unei decizii de indepartare emise de autoritatile italiene in baza Decretului lege nr. 181/2007 pot sa depuna la sediul Ambasadei Romaniei la Roma sau la Consulatele Generale ale Romaniei de la Milano si Torino, in termenul legal de 20 de zile, documentele aferente indepartarii de pe teritoriul italian", precizeaza MAE intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX..

Asistenta juridica va fi asigurata gratuit de o firma de avocatura italiana, selectata de Ministerul roman al Justitiei.

"Asistenta vizeaza numai contestatiile la adresa deciziilor de indepartare emise in baza actului normativ italian mentionat si nu alte litigii pe care cetatenii romani le au cu entitati publice sau private de pe teritoriul italian", precizeaza MAE, adaugand ca derularea acestui proiect face parte din ansamblul de masuri pe care Guvernul de la Bucuresti le are in vedere in sprijinul cetatenilor romani aflati in dificultate in Italia.