Un roman in varsta de 22 de ani a fost injunghiat duminica seara de un grup de italieni in Piata Giureconsulti din Roma. Tanarul a fost transportat la Spitalul Aurelia cu o rana la umar, acesta declarand ca a fost agresat de trei sau patru necunoscuti in timp ce se afla pe strada cu un prieten. Aceasta agresiune nu este singura petrecuta asupra romanilor din Italia. Astfel, in 26 septembrie, la Nomentana - Roma, Batog Florin Alin, de 20 ani, Stoica Alin Daniel, de 25 de ani au decedat, iar Sava Mircea, de 18 ani a fost ranit, toti trei fiind impuscati.
In 2 noiembrie, la Tor Bella Monaca - Roma, Sascau Cristinel, 34 ani, Cojocaru Valentin, de 29 ani si Marcu Emil, de 47 ani, au fost atacati in parcarea unui magazin, in prezent fiind in afara oricarui pericol, fiind externati din spital. Pe 10 noiembrie, la Castel Vol Turno-Provincia Caserta Napoli-Buzatu Nazian Marian, de 31 de ani a fost impuscat.
In 10 noiembrie, la Linate - Milano, Duplea Rozeta Romanita, de 39 ani, a fost ucisa in bataie. In 11 noiembrie, pe Via Monte Delle Capre 29 - Roma, Feraru Aurel, de 30 ani, a fost injunghiat in urma unei altercatii, starea acestuia fiind grava. (B.C.G.)