Actorul american Robert De Niro vrea sa recupereze tablourile tatalui sau, pictorul Robert De Niro senior, puse in vanzare in galeria unui anticar din Roma, Ida Benucci, relateaza AFP. Tablourile lui Robert De Niro tatal (1922-1993) au ajuns in

Actorul american Robert De Niro vrea sa recupereze tablourile tatalui sau, pictorul Robert De Niro senior, puse in vanzare in galeria unui anticar din Roma, Ida Benucci, relateaza AFP. Tablourile lui Robert De Niro tatal (1922-1993) au ajuns in 2005 la Roma, de la Galeria Salander din New York, care a dat faliment si i-a cedat operele doamnei Benucci pentru a sterge o parte din datoriile sale catre anticarul italian. "Robert De Niro a cerut sa cumpere tablourile tatalui sau pentru o suma simbolica", a declarat Benucci, fara sa precizeze cifra. Potrivit Corriere della Sera, tablourile lui Robert De Niro senior valoreaza intre 25.000 si 150.000 de dolari bucata. "Nu inteleg de ce mi s-a adresat mie si mi-am contactat avocatii. Nu vreau sa intru in conflict cu Robert De Niro, insa, daca este o problema, ea tine de Galeria Salander", a afirmat Benucci. "Galeria Salander imi datora sume importante de bani si, pentru a mi-i inapoia, cel putin in parte, mi-a cedat tablourile lui Robert De Niro, insa si opere ale sculptorului Dan Gummer, sotul lui Meryl Streep. Actele au fost facute la un notariat american, in prezenta unui angajat al Trezoreriei din SUA", a adaugat ea. La inaugurarea expozitiei, in mai 2005, au participat Robert De Niro si Meryl Streep. "Dupa aceasta prima cerere a lui Robert De Niro, situatia nu a evoluat. As fi dispusa sa-i vand tablourile, in timp ce el a anuntat ca ar fi dispus sa-mi ofere exclusivitate pentru organizarea de expozitii cu opere ale tatalui sau", a indicat Benucci.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.