Primarul Bistritei, Vasile Moldovan, a anuntat ieri ca a propus Consiliului Local, la sesizarea presei, sa abroge un articol dintr-o hotarare care permitea angajatilor municipalitatii sa patineze gratuit la patinoarul construit de municipalitate, in
Primarul Bistritei, Vasile Moldovan, a anuntat ieri ca a propus Consiliului Local, la sesizarea presei, sa abroge un articol dintr-o hotarare care permitea angajatilor municipalitatii sa patineze gratuit la patinoarul construit de municipalitate, in parteneriat de o societate din Brasov. Suisse Trail a inchiriat de la primarie 700 de mp de teren in fata Salii Polivalente din municipiu pentru infiintarea unui patinoar artificial demontabil descoperit. Contractul a fost semnat pe cinci ani de zile, iar firma plateste o chirie de 800 de euro pe luna, adica circa 1,14 euro pe metrul patrat de teren. In schimb, societatea avea, conform contractului, obligatia de a oferi acces gratuit in patinoar, pe baza de legitimatie, celor circa 900 de angajati ai municipalitatii in cele trei luni de functionare anuala.
Initial, primarul Vasile Moldovan a declarat ca va uza si el de facilitate si nu s-a aratat jenat de targul incheiat cu firma brasoveana. Ieri, edilul a anuntat ca s-a razgandit si, la sesizarea presei, va solicita in urmatoarea sedinta de consiliu local renuntarea la accesul in pationoarul gratuit pentru angajatii primariei.
"Toti cei care doresc sa foloseasca patinoarul vor plati. Vreau sa va mai spun ca oferta a fost facuta de catre firma nu de noi. Am preluat-o de la ei!", s-a justificat primarul.
"Suisse Trail" Brasov a convins administratiile locale din mai multe orase din tara sa ii inchirieze terenuri pentru amenajarea de patinoare. La Craiova societatea plateste o chirie de 1400 de euro, pentru o suprafata la fel de mare ca cea din Bistrita, unde brasovenii scot jumatate din suma din buzunar. La Focsani, "Suisse Trail" plateste 1000 de euro pe luna.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.