Copiii fac mai des faringite - amig­dalite, caci sistemul lor imunitar e in formare si sunt mai vulnerabili la virusuri si microbi. De fapt, amigdalele palatine, cele mai jos de cerul gurii, fac parte dintr-un inel limfatic de aparare im
Copiii fac mai des faringite - amig­dalite, caci sistemul lor imunitar e in formare si sunt mai vulnerabili la virusuri si microbi. De fapt, amigdalele palatine, cele mai jos de cerul gurii, fac parte dintr-un inel limfatic de aparare imunitara. Marea greseala care se face in cazul amigdalitelor este ca se trece din proprie initiativa, suferindul fie mare, fie mic, pe antibiotice. Se stie ca antibioticele nu au nici un efect asupra virusurilor, cand le lovesti cu antibiotice ele danseaza, nefiind nici macar deranjate de tratamentul antibiotic. Or, la inceput, faringitele si amigdalitele sunt de natura virala, adica sunt produse de virusuri. Iar in aceasta faza tratamentul se face cu antiinflamatoare, cu antitermice si cu dezinfectante ale gatului, un tratament obisnuit. Cand insa amigdalitele s-au suprainfectat cu microb, atunci e cazul sa se treaca pe antibiotice. Dupa ce a explicat toate acestea, asist. univ. dr Corina Mella, medic primar la Clinica ORL de la Spitalul "Sf. Maria", subliniaza faptul ca numai medicul orelist si in general un medic hota­raste cand se trece pe anti­biotice si care este tipul de antibiotic recomandat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.