Marius Nicoara s-a autosuspendat ieri din functia de conducere a filialei clujene de partid si cere astazi numirea unei conduceri interimare
Liderul liberalilor din Cluj, Marius Nicoara, s-a autosuspendat din functia de partid si va cere astazi
Marius Nicoara s-a autosuspendat ieri din functia de conducere a filialei clujene de partid si cere astazi numirea unei conduceri interimare
Liderul liberalilor din Cluj, Marius Nicoara, s-a autosuspendat din functia de partid si va cere astazi conducerii de la Bucuresti dizolvarea conducerii filialei din cauza rezultatelor slabe obtinute de PNL in Cluj la alegerile de duminica.
"Eu spun ca am obtinut un scor sub media partidului si consider ca este un gest de demnitate si de onoare al meu. Maine voi cere la Bucuresti demiterea Biroului Permanent Judetean (BPJ) din Cluj si numirea unei conduceri interimare", a declarat ieri Nicoara. El spune ca ramane in functia sa administrativa, dar ca asteapta ca la conducerea PNL Cluj sa fie numit un presedinte interimar. Presedintele PNL Cluj a mai spus ca gestul sau nu reprezinta o retragere din politica, pornire cu care a mai cochetat in trecut.
Contactat de Romania libera, deputatul PNL Horia Uioreanu, un apropiat al lui Nicoara, a aprobat gestul acestuia.
"Cred ca trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru aceste rezultate. La Cluj, PNL a avut realizari, investitia Nokia, Emerson, modernizarea Aeroportului si totusi rezultate nu sunt", a spus Uioreanu. El a afirmat ca urma sa demisioneze si el, oricum, din BPJ. Potrivit lui Uioreanu, vina pentru slabele rezultate este si a echipei PNL din Cluj care, in opinia lui Uioreanu, nu a reusit sa se impuna.
Un alt membru PNL, Ioan Petran, consilier judetean, a fost surprins ieri de gestul lui Nicoara, considerandu-l "o gluma".
"Eu cred personal ca glumeste. Eu il stiu om serios si nu vad o raspundere directa a sa pentru rezultate. Mi se pare un gest absolut deplasat, Nicoara trebuie sa ramana in functie pana la sfarsit", a explicat Petran.
Liderul municipal al PNL, Adrian Popa, nu a putut fi contactat, el aflandu-se in strainatate impreuna cu un membru al familiei sale care are probleme de sanatate.

Surse din PNL sustin ca mutarea lui Nicoara urmareste eliminarea presedintelui PNL Cluj-Napoca, Adrian Popa, apropiat al lui Arpad Paszkany, din forurile de conducere ale partidului. Dupa dizolvarea BPJ ar urma numirea unui nou presedinte, care ar organiza ulterior alegeri noi pentru toate functiile din filiala, inclusiv functia lui Popa. Alte surse sustin ca, dimpotriva, Nicoara este intr-adevar dezamagit de rezultate si de perceptia PNL in randul clujenilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.