Producatorii de palinca spun ca se vad nevoiti sa-si vanda marfa "pe sub mana" din cauza taxelor prea mari pe care le cere statul. Tuicarii spun ca vand taria cu 12 lei (120.000 de lei vechi) litrul, iar statul le mai cere accize de 13,5 lei pe litr
Producatorii de palinca spun ca se vad nevoiti sa-si vanda marfa "pe sub mana" din cauza taxelor prea mari pe care le cere statul. Tuicarii spun ca vand taria cu 12 lei (120.000 de lei vechi) litrul, iar statul le mai cere accize de 13,5 lei pe litru, ceea ce ii obliga, zic ei, sa vanda palinca "la negru". Producatorii de palinca cer - iar senatorii au aprobat deja - eliminarea accizei pentru o cantitate de 200 de litri, precum si reducerea la jumatate a accizei pentru o cantitate de pana la 1.000 de litri. Mai urmeaza ca si deputatii sa fie de acord cu scutirea sau reducerea de accize. In caz contrar, producatorii ameninta ca vor protesta in fata Ministerului Agriculturii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.