Mos Craciun are in continuare un mare succes comercial, biroul de turism din satul sau, din Laponia finlandeza, fiind de parere ca, anul acesta, celebrul personaj va fi vizitat de aproximativ 120.000 de persoane, informeaza AFP. Aproximativ 120

Mos Craciun are in continuare un mare succes comercial, biroul de turism din satul sau, din Laponia finlandeza, fiind de parere ca, anul acesta, celebrul personaj va fi vizitat de aproximativ 120.000 de persoane, informeaza AFP. Aproximativ 120.000 de vizitatori finlandezi si straini sunt asteptati, incepand de la sfarsitul acestei saptamani, pana la jumatatea lunii ianuarie, sa vada stepa alba, renii, aurora boreala si atelierele de jucarii, a explicat Tuula Rintala Gardin, de la oficiul de turism din Rovaniemi. Turisti din tari diverse, precum Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Spania, Rusia sau Japonia, vor putea ajunge in satul lui Mos Craciun cu avionul sau cu trenuri speciale. Britanicii reprezinta 25% dintre vizitatori care innopteaza aici, in timp ce finlandezii constituie o treime dintre cei care raman peste noapte in satul lui Mos Craciun. Numai localitatea Rovaniemi, al carei aeroport este construit pe cercul polar arctic, unde, "oficial", traieste Mos Craciun, va primi singura peste 50.000 de turisti si 249 de curse charter. Turismul pe timpul iernii a cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimii zece ani, datorita Santa Claus Village, care s-a impus putin cate putin ca "resedinta lui Mos Craciun" in detrimentul Groenlandei si al Suediei. Turismul a devenit una dintre principalele resurse (144 de milioane de euro in 2006) ale acestei regiuni lovite de exodul rural si de somaj (15%). Dar Rovaniemi concureaza cu Enontekiö, situat la 200 de kilometri la nord, o pustietate locuita de 2.000 de suflete promovata de un operator de turism britanic drept "adevaratul sat al lui Mos Craciun". Enontekiö urmeaza sa primeasca aproximativ 10.000 de turisti, iar multi dintre acestia nu vor petrece aici decat cateva ore. Operatorul de turism propune, de fapt, un tur zilnic, cu plecare din 12 aeroporturi britanice, la pretul de 400 de lire sterline de persoana (555 de euro).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.