Pacuraru si Chiuariu, pe craca   Curtea Constitutionala a dat ieri o lovitura de gratie Comisiei speciale de la Cotroceni, infiintata pentru a analiza cazurile membrilor Guvernului pe numele carora se cere aviz pentru urmarirea penala. Judec
Pacuraru si Chiuariu, pe craca   Curtea Constitutionala a dat ieri o lovitura de gratie Comisiei speciale de la Cotroceni, infiintata pentru a analiza cazurile membrilor Guvernului pe numele carora se cere aviz pentru urmarirea penala. Judecatorii au decis ca legea suprema este incalcata nu numai de Comisia speciala, formata in vi­ziunea ministrului Justitiei din 5 jude­catori, ci de orice comisie infiin­tata la Presedintie cu acest scop. Curtea a stabilit astfel ca atributul avizarii invinuirii membrilor Executivului apartine exclusiv sefului sta­tului, fara alti intermediari.   Decizia de ieri ar putea produce consecinte imediate si nu tocmai placute pentru ministrii cercetati in prezent in dosare penale. Invinuirile lor sunt la mana lui Traian Basescu, fara a mai trece in prealabil prin nici o comisie speciala. O asemenea situatie duce in primul rand la deblocarea multor dosare penale si ar putea determina urgentarea multora dintre solicitarile procurorilor de invinuire a unor fosti sau actuali membri ai Guvernului. Surse de la Cotroceni au declarat pentru Junalul National ca in acest context presedintele Traian Basescu ar intentiona sa-i suspende astazi din functii pe ministrul Muncii, Paul Pacuraru, si pe cel al Justitiei, Tudor Chiuariu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.