"Daca un medic din Romania constata ca nu poate trata o afectiune, el poate decide daca acea boala poate fi vindecata in strainatate, astfel incat pacientul sa poata beneficia de plata tratamentului prin formularul E112, dar numai in cazul in care re
"Daca un medic din Romania constata ca nu poate trata o afectiune, el poate decide daca acea boala poate fi vindecata in strainatate, astfel incat pacientul sa poata beneficia de plata tratamentului prin formularul E112, dar numai in cazul in care respectivul serviciu medical este inclus in pachetul de servicii de baza din tara", a declarat, ieri, presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
In perioada 1 ianuarie-20 noiembrie 2007, au fost eliberate 1000 de formulare orientative E112, dar bolnavii au intocmit doar 121 de dosare dintre care numai 84 au fost complete si validate, restul pana la 121 cuprinzand documentatie incompleta, motiv pentru care trebuie completate pentru a fi acceptate. Potrivit lui Ciurchea, in 2007 s-au cheltuit cu plata decontarilor formularelor E112, 234.810 de euro, pentru 14 dosare decontate. Acesta a adaugat ca bugetul total pentru 2007 alocat decontarilor pentru interventiile in strainatate realizate pe baza formularului E112 este de 20 de milioane de lei. Pentru 2008, CNAS a cerut spre aprobare de la Ministerul Finantelor 350 de milioane de lei pentru decontarea tratamentelor in strainatate efectuate pe baza formularelor E112.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.