Presedintele filialei judetene a PC Constanta, Gheorghe Martin, sustine ca Romania avea alta treaba decat referendumul privind votul uninominal. "Asta arata o grava si profunda criza de imaginatie politica, deoarece se tot revine la aceasta tema. Nim
Presedintele filialei judetene a PC Constanta, Gheorghe Martin, sustine ca Romania avea alta treaba decat referendumul privind votul uninominal. "Asta arata o grava si profunda criza de imaginatie politica, deoarece se tot revine la aceasta tema. Nimeni nu explica ce avantaje are cetateanul in urma adoptarii acestui sistem. Este praf in ochi si faza cu veti avea reprezentanti in Legislativ pe cine vreti voi. Ambele tipuri, atat cel propus de presedinte, cat si cel pentru care si-a asumat Executivul raspunderea, sunt praf in ochi". Conservatorul constantean crede ca in fata cetatenilor vor fi adusi tot oamenii pe care ii vor partidele. In plus, exista riscul ca, prin adoptarea acestui sistem electoral, structurile societatii sa nu mai fie reprezentate in Parlament, unde ar urma sa apara numai cei doriti de anumite persoane. In spatele intregii manipulari politice s-ar afla lupta pentru banii europeni. "Se vrea sa se stea cat mai mult cu ciolanul si sa nu vina multi la imparteala lui. Se doresc doua partide mari, care sa concentreze toate partiduletele langa ele, pe o perioada lunga de timp, pana se duc primele transe ale fondurilor europene. Anul 2023 este un capat. Cine a prins primii 16 ani este facut. Apoi, potopul! De aceea nu au venit fondurile europene pana acum". Totodata, Gheorghe Martin a declarat ca votul uninominal este un alt experiment pe care romanii il traverseaza, un experiment nefericit la care demo-cratii vechi, de genul celei franceze, incearca sa renunte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.