Primul shop al marcii britanice de imbracaminte va fi deschis in Bucuresti in martie 2008.

Compania care aduce franciza Next in Romania anunta ca va deschide cel putin patru magazine in tara, in urmatorii ani. Deocamdata, se fac angajari pentru primul magazin care va fi deschis la Baneasa Shopping City si pentru care e nevoie de un store manager, assistant store manager si sales assistants. Numarul asistentilor de vinzari poate varia intre 10-15, poate si peste, avind in vedere ca se accepta si candidaturi pentru un program part-time, potrivit Mihaelei Tabacaru, brand manager la Ixy Retail, compania care aduce Next in Romania.

Tabacaru spune ca brandul vestimentar, prezent de peste 25 de ani pe piata internationala, „este unul de top in Marea Britanie. Clientul-tinta este tineretul cu virste cuprinse intre 20 si 40 de ani, chiar 45 de ani, care este adeptul unui stil clasic, dar modern si contemporan". Reprezentantii companiei sint de parere ca, pentru a penetra piata din Romania, primul magazin va avea nevoie de oameni care sa fie „motivati, pasionati de moda, buni comunicatori, care sa stie sa lucreze in echipa si cu experienta in retail". Tabacaru atrage atentia ca cel mai important atu al candidatilor sint insa „experienta in domeniu si rezultatele lor de pina acum", fara a exista o exigenta legata strict de numarul de ani de experienta acumulata. „Am fost placut surprinsa sa vad ca foarte multe persoane care lucreaza in acest domeniu au studii superioare, mastere sau cursuri si traininguri in domeniu", a adaugat aceasta.

Brand managerul a mai spus ca cei interesati pot depune CV-urile, fotografia si scrisoarea de intentie cel putin saptamina aceasta, urmind ca deadline-ul sa se stabileasca in functie de aplicatiile pe care le primesc in acest interval. Tabacaru a explicat ca cei care vor fi selectati ar putea avea un program in ture, pentru ca „sint magazine care lucreaza 12 cu 24 de ore, dar vom alege programul si in functie de preferintele candidatilor care se vor prezenta la selectie".

Pe linga salariu, viitorii angajati vor beneficia si de un pachet de beneficii, pe care insa compania nu l-a elaborat inca, potrivit brand managerului de la Ixy Retail. Oricum, politica de resurse umane a companiei Next, pe care romanii au deprins-o de la colegii lor din Marea Britanie, prevede cel putin traininguri si dezvoltare profesionala pe segmentul retail, discounturi pentru staff si asigurare medicala privata.

Iti poti depune candidatura la Next Romania la emailul enquires@nextromania.com

Detalii despre posibilitatile de cariera la NEXT pe www.cotidianul.ro/select