In lumea psihologiei, Serge Moscovici este "Magistrul": multi il intalnesc prin cartile publicate in prestigioase edituri si colectii cu profil stiintific. Dincolo de opera savantului  se afla omul, asa cum il puteti cunoaste prin intermed
In lumea psihologiei, Serge Moscovici este "Magistrul": multi il intalnesc prin cartile publicate in prestigioase edituri si colectii cu profil stiintific. Dincolo de opera savantului  se afla omul, asa cum il puteti cunoaste prin intermediul volumului "Barbati si femei. Intalniri cu Serge Moscovici".


A facut o cariera stralucita in primitorul "oras al luminilor", recunoscuta ca atare de mai multe foruri stiintifice internationale, dar si de zecile de tineri cercetatori intr-ale psihologiei din lumea intreaga. Ii cunosc teoriile de psihosociologie, incluse in programa de studiu a celor mai importante universitati. Serge Moscovici, fondatorul psihologiei sociale, in prezent cel mai cunoscut om de stiinta din lume nascut in Romania, duce o existenta discreta, centrata pe studiu, constientizand ca fiece clipa este pretioasa.


MIRAJUL CONVERSATIEI. Lavinia Betea, psihosociolog ce-a aplicat teoriile lui Serge Moscovici in studierea comunismului romanesc, s-a bucurat de sansa intalnirii cu omul care, dupa cum marturisea in capitolul introductiv al volumului amintit, i-a marcat intr-un fel destinul stiintific. Poate pe nedrept cunoscuta in lumea academica mai mult gratie unor volume de convorbiri cu fosti lideri comunisti, autoarea n-a pastrat pentru sine nici mirajul conversatiilor cu Serge Moscovici: de pe urma lor a rezultat volumul "Barbati si femei. Intalniri cu Serge Moscovici", aparut la Editura Fundatiei Culturale Romane.


O lume In schimbare. Opera stiintifica a lui Serge Moscovici a fost introdusa in circuitul academic romanesc la scoala de psihologie de la Iasi, condusa de profesorul Adrian Neculau. Acesta din urma este si autorul unui prim volum de convorbiri cu Serge Moscovici, aparut in urma cu patru ani. In cartea Laviniei Betea se continua descoperirea omului din spatele operei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.