Dezvaluirile „Gardianul“ potrivit carora filmul porno „The Secrets of Seduction“ cuprinde secvente din biserici din Constanta - Sf. Anton, romano-catolica, si Sf. Mihail si Gavriil, ortodoxa - a declansat un scandal de pomina, departe de a se fi incheiat. Azi insa nu o sa publicam alte dezvaluiri, ci scrisoarea tulburatoare a unui tånar, aproape sigur fost adept MISA. Cel care semneaza Jedi Knight scrie despre lucruri care nu puteau fi cunoscute decåt de cineva din interiorul Miscarii. Conform spuselor sale, mai exista filmari in biserici, precum cele din „The Secrets of Seduction“. Cel care si-a publicat articolul pe un site „exmisa“, arata raporturile dintre Miscare si Biserica, precum si modul in care adeptii lui Bivolaru il percep pe Isus Hristos. Alte teme sunt deturnarea Pastelui si a Craciunului ori casatoriile yoghine, dar si „meditatiile si alte 'desfasurari tantrice>> din cimitire“. Scrisoarea poate fi citita pe http://www.exmisa.ro/viewtopic.php?p=1378#p1378.

& laquo;S-a zis ca MISA ar avea ceva cu Biserica. De fapt nu are nimic in comun. Mai degraba MISA se foloseste de Biserica, rastalmaceste dogma, reinterpreteaza faptele si credintele si le aduce sa se potriveasca intr-un sistem propriu. De cand pasesti pragul miscarii, exista persoane binevoitoare care incep a-ti spune „da, dar tu stii ca...“, urmand apoi povestea care, desi are aceleasi personaje, totusi e spusa altfel: Iisus e un model divin eliberat in corp de glorie/lumina si, desi e numit Fiul lui Dumnezeu, de fapt toti suntem fii in egala masura, a studiat prin Himalaya, desi unii zic ca ar fi studiat cu esenienii, schimbarea la fata e totuna cu ce a facut Yukteswar pentru Yogananda, Iisus a predicat si despre reincarnare, dar conciliile ecumenice au scos asta din carti etc., etc.

„Nu intamplator“, daca esti atent, gasesti simboluri yin-yang in biserica si desigur, yantre sau mandale. Micii Guenoni de la curs incep sa fie vrajiti de atatea revelatii, ba chiar sa fie iscoditori si sa gaseasca alte „corelatii inteligente“ si asta dintr-o lipsa de cultura minimala in ceea ce priveste dogma si practica crestina.

Ceilalti sunt 'larvarii>>
Deturnarea se face inca de la inceput: Pastele si Craciunul cel putin pe vremuri se faceau cu maestrul; chiar daca se duceau la biserica, se statea cu ochii inchisi si eventual in grup ca sa se simta „energiile“ pe care G le „amplifica“ si le „modula“ si le facea „accesibile“ intr-o bataiala generala, spre oprobriul credinciosilor care imediat catalogau manifestarea ca fiind sectara. Cu alte cuvinte, desi mergeau la biserica, yoghinii nu se sfiau sa fie si sa se manifeste altfel decat ceilalti, intr-un spirit de fronda, si gandind ca „ceilalti“ (larvarii) de fapt nu inteleg cum se face treaba „integrat divin“.