Formula zambetului perfect, indispensabil in lumea celebritatilor, a fost dezvaluita de o echipa de dentisti din Statele Unite, relateaza Daily Mail. Specialistii au luat in calcul mai multi factori, precum lungimea, latimea, culoarea si forma fiecar
Formula zambetului perfect, indispensabil in lumea celebritatilor, a fost dezvaluita de o echipa de dentisti din Statele Unite, relateaza Daily Mail. Specialistii au luat in calcul mai multi factori, precum lungimea, latimea, culoarea si forma fiecarui dinte, dar si latimea gurii. In ceea ce priveste culoarea, specialistii au ajuns la concluzia ca albeata dintilor trebuie sa se potriveasca cu cea a ochilor, altfel zambetul distrage atentia de la restul fetei. "Unul dintre primele lucruri remarcate la zambetul unei persoane este culoarea dintilor", a declarat profesorul Nicholas Davis, coordonator al studiului. "Oamenii isi albesc dintii si cateodata obtin rezultate nenaturale", a adaugat acesta. Davis mai spune ca majoritatea persoanelor sunt de parere ca Jessica Simpson ar avea un zambet perfect. Formula specialistilor este bazata pe o serie de proportii matematice. Astfel, latimea ideala a zambetului trebuie sa fie mai mare decat jumatate din latimea fetei. Randul de dinti de sus trebuie sa se vada foarte bine, in timp ce dintii de jos trebuie sa fie putin vizibili. Dintii trebuie sa fie drepti, fara semne de restaurare artificiala, iar cei din fata sa se vada mai mult decat cei din partile gurii. Si, nu in cele din urma, pentru a evita un "zambet de cal", gingiile trebuie sa se vada foarte putin. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.