Numarul executiilor publice din Coreea de Nord (Republica Populara Democrata Coreeana, RPDC) s-a diminuat incepand cu anul 2000, in urma criticilor vehemente ale comunitatii internationale. Se pare insa ca fenomenul a inceput din nou sa ia amploare,
Numarul executiilor publice din Coreea de Nord (Republica Populara Democrata Coreeana, RPDC) s-a diminuat incepand cu anul 2000, in urma criticilor vehemente ale comunitatii internationale. Se pare insa ca fenomenul a inceput din nou sa ia amploare, cel mai adesea fiind vizati oficiali ai aparatului de stat acuzati de trafic, delapidare sau alte infractiuni, se mentioneaza intr-un raport referitor la respectarea drepturilor omului in RPDC si facut public de asociatia "Prietenii cei buni". In luna octombrie, autoritatile nord-coreene l-au executat public pe seful unei uzine din provincia Phenianul de Sud, pentru vina de a fi efectuat convorbiri telefonice in strainatate, acuza asociatia in raportul sau. Potrivit documentului, plutonul de executie a tras asupra vinovatului 90 de gloante, executia desfasurandu-se pe un stadion pe care se aflau 150.000 de oameni. In plus, acuza grupul umanitar din Republica Coreea (Coreea de Sud), alte sase persoane si-au pierdut viata in haosul provocat la evacuarea spectatorilor de la "eveniment". (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.