Bugetul de stat se afla la sfarsitul lunii octombrie pe un excedent de 450 de milioane de lei. Potrivit Ministerului Economiei si Finantelor, cifra reprezinta 0,12% din PIB, si este in scadere fata de execedentul de la sfarsitul lunii septembrie care
Bugetul de stat se afla la sfarsitul lunii octombrie pe un excedent de 450 de milioane de lei. Potrivit Ministerului Economiei si Finantelor, cifra reprezinta 0,12% din PIB, si este in scadere fata de execedentul de la sfarsitul lunii septembrie care insemna 0,19% din Produsul Intern Brut. La bugetul de stat au intrat in primele 10 luni peste 105 miliarde 800 de milioane de lei, ceea ce inseamna 27,1% din PIB. Autoritatile au reusit sa cheltuiasca 105 miliarde 360 de milioane de lei, adica 27,3% din Produsul Intern Brut. Ca si pana acum, incasarile din TVA au adus cei mai multi bani la bugetul de stat, adica 6,4% din PIB. Urmeaza colectarile din impozitul pe venit cu o pondere de 2,9 procente, impozitul pe profit cu 2,6% din PIB si accizele cu 2,5%. De cealalta parte, cei mai multi bani s-au cheltuit cu asigurarile si asistenta sociala 7,7% din PIB, iar cheltuielile de personal au reprezentat 5,4 procente. Deficitul bugetar prognozat pentru acest an a fost stabilit la 2,4% din PIB, la rectificarea din noiembrie, cand a fost redus cu 0,3% fata de estimarile initiale. Produsul Intern Brut este prognozat sa ajunga la 389,8 miliarde de lei. (D. S.)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.