Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza diferit, in functie de natura cererii si se platesc la CEC . Potrivit Avocatnet, cererile: in anularea sau declararea nulitatii unui act juridic se taxeaza c
Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza diferit, in functie de natura cererii si se platesc la CEC . Potrivit Avocatnet, cererile: in anularea sau declararea nulitatii unui act juridic se taxeaza cu 12 lei; ce privesc dreptul de folosinta a locuintelor - 10 lei; de ordonanta prezidentiala - 10 lei; de partaj si similare - 19 lei; de recuzare in materie civila - 4 lei; de suspendare a executarii silite - 10 lei. Taxa de timbru la masurile asiguratorii este de 10 lei, la fel si la contestatia in anulare, revizuire. Pentru fiecare actiune de granituire (delimitare suprafata proprietate fata de vecini) se plateste o taxa de timbru de 19 lei.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.