>>  Lucrarile ar fi trebuit sa fie finalizate la sfarsitul lunii octombrie, dar au fost intarziate.

>>  Edilii promit ca abia la primavara se va inchide santierul, dupa ce detinatorii de utilitati vor reabilita retelele.

>> Lucrarile ar fi trebuit sa fie finalizate la sfarsitul lunii octombrie, dar au fost intarziate.

>> Edilii promit ca abia la primavara se va inchide santierul, dupa ce detinatorii de utilitati vor reabilita retelele.

>> Pe timpul iernii, lucrarea va fi in conservare, pentru a se putea circula.

Locuitorii de pe calea floreasca si cei care parcurg zilnic acest drum au ajuns la capatul rabdarii din cauza lucrarilor, care nu se mai termina. Edilii nu au vesti bune si au anuntat ca abia la primavara se va inchide santierul. Lucrarile au fost ingreunate de interventia RADET, care schimba conductele din zona pentru a elimina pierderile. Reabilitarea ar fi trebuit sa fie gata de aproape o luna, dar strada este acum in plin santier. Oamenii se gandesc ca atunci cand va ninge abia vor mai putea circula pe trotuarele inguste, iar masinile vor sta la cozi si mai mari decat cele din prezent.
Plina de santuri si praf
Calea Floreasca, una dintre arterele principale din zona buna a Bucurestiului, a ajuns de nerecunoscut. In prezent, este evitata atat de pietoni, cat si de soferi, din cauza lucrarilor care au transformat-o intr-un "camp de lupta".
Cand vii dinspre soseaua stefan cel Mare, dupa ce treci de Spitalul de Urgenta, incep santurile adanci, sapate pe partea dreapta, pentru inlocuirea conductelor RADET. Din loc in loc, constructorii au instalat punti de trecere pentru pietoni. Daca vor sa mearga pe trotuar, oamenii trebuie sa faca echilibristica in anumite zone, unde acesta este foarte ingust. Unii dintre locuitorii din zona au probleme foarte mari cu deplasarea.
"Nu putem iesi din curte pentru ca si eu, si sotul meu suntem batrani si bolnavi si nu ne putem deplasa pe distante mai mari decat cu masina. Sotul meu nu a mai reusit sa ajunga la doctor din cauza lucrarilor. santul trece chiar prin fata casei si nu il putem traversa", s-a plans Gabriela Dabu, unul dintre locuitorii de pe Calea Floreasca. Aceasta a dat zeci de telefoane pentru a afla cand se va termina calvarul, insa nu a reusit sa obtina decat promisiuni. "In urma cu o luna, mi-au promis ca peste doua saptamani va fi gata, insa nu s-a intamplat asa. Nu se gandeste nimeni la noi", a spus Gabriela Dabu.
Termen nerespectat
Lucrarile de pe Calea Floreasca ar fi trebuit finalizate inca de pe 30 octombrie, conform site-ului Primariei Capitalei.
In schimb, strada figureaza si acum in reparatii si nu a mai fost oferit un nou termen pentru inchiderea santierului. Singurele informatii disponibile se refera la lucrarile pe care le fac cei de la RADET, Apa Nova, Romtelecom si Distrigaz in zona. Pierderi
>> Reabilitare
Primarul Videanu a explicat ca, pe timpul iernii, constructorii vor incerca sa conserve lucrarea pentru a se putea circula. santierul nu a putut fi incheiat la timp din cauza reabilitarii conductelor RADET, despre care Videanu a precizat ca este "o necesitate absoluta". O mare parte dintre pierderile RADET se concentrau in acea zona si se pierdeau miliarde de lei vechi anual din aceasta cauza. Daca strada s-ar fi reabilitat fara a se inlocui tevile, ar fi fost o decizie gresita, a afirmat Videanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin