Noua armata irakiana vrea sa se doteze cu echipament modern, pentru a putea face fata problemelor create de insurgenti. In conformitate cu declaratiile facute de purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din Bagdad, Muhamad al Askari, citat de B
Noua armata irakiana vrea sa se doteze cu echipament modern, pentru a putea face fata problemelor create de insurgenti. In conformitate cu declaratiile facute de purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din Bagdad, Muhamad al Askari, citat de BBC, Irakul intentioneaza sa semneze o serie de contracte privind livrarea de arme cu mai multe state europene, printre care si Romania. Pentru tara noastra ar fi o buna oportunitate de afaceri, mai ales in conditiile in care industria de aparare este in suferinta, dar o palida rasplata pentru promisiunile neonorate ale partenerilor americani. In ciuda angajamentelor acestora, companiile romanesti nu au fost primite la „masa bogatilor“ in domeniul reconstructiei Irakului, pentru care s-au cheltuit multe miliarde de dolari.

In cadrul interviului acordat unei televiziuni private din Irak, din care a citat BBC, Muhamad al Askari a declarat ca ministrul irakian al apararii, alaturi de delegati din mai multe ministere, intentioneaza sa faca un tur al mai multor state europene. Scopul delegatiei este de a pune la punct o colaborare in privinta posibilitatii livrarii de arme pentru artileria usoa ra si mortiere, avioane, elicoptere, transportoare de personal si alte tipuri de echipament militar. Printre tarile europene ce urmeaza a fi vizitate au fost nominalizate Romania si Serbia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.