Sapte sectii de politie au fost implicate in incidentele provocate de suporterii formatiilor Steaua si Dinamo.

Caroserii zdrobite, bucati de pavaj in vitrine, jandarmi raniti, grenade cu gaze lacrimogene, torte, petarde, tunuri de apa si chiar cratite aruncate de la etaj. Asa a aratat simbata seara unul dintre cartierele Bucurestiului, unde intimplator se disputa meciul dintre Steaua si Dinamo, rivalele traditionale ale fotbalului romanesc. „Aseara (n.red. - simbata) eu nu am vazut suporteri suparati, am vazut teroristi. E fara precedent ce am vazut. Miile de spectatori civilizati si cuminti din tribuna au suferit pentru citiva rebeli, citiva dezaxati mintal", a declarat Dumitru Dragomir, care a promovat in Parlament un proiect de lege initiat de mai multe institutii pentru inasprirea masurilor antiviolenta, mergind pina la zece ani de inchisoare pentru o torta aprinsa pe o arena.

Seful LPF spune ca fortele de ordine erau obligate sa ia masuri si mai drastice impotriva huliganilor. „Jandarmeria ar trebui sa intervina in forta, eu am introdus proiectul de lege, pentru ca e imposibil sa-i mai strunesti fara o lege ferma. Era prefectul sau inlocuitorul prefectului care ne dadea voie sa evacuam stadionul sau opream meciul si, conform regulamentului, dadeam meci pierdut ambelor echipe pentru incidentele fara precedent, ambele echipe puteau sa piarda cu 3-0." Jandarmii au dat insa vina pe organizatori, care au contract cu BGS pentru securitatea in incinta stadionului, pentru introducerea materialelor pirotehnice pe cel mai sigur stadion al Romaniei. Dragomir a adaugat ca a fost aproape sa evacueze stadionul, dar s-a temut de consecinte. Fanii nu s-au sinchisit insa de nimic, un banner afisat in galerie, „Filmati-ne, detinem rolul principal", fiind edificator.

Inainte, in timpul si dupa meciul Steaua-Dinamo, politistii bucuresteni au dus la sapte sectii de politie 610 suporteri, un record abosolut in istoria fotbalului autohton. Numarul acestora ar putea creste deoarece politia va analiza astazi inregistrarile de la sistemul de supraveghere din Ghencea.

Potrivit purtatorului de cuvint al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, 12 dintre ei s-au ales cu dosare penale, 424 dintre ei au fost amprentati si bagati in baza de date a politiei, special infiintata in anul 2007 pentru suporterii care incalca legea. Potrivit aceleiasi surse, 106 dintre tinerii luati de pe stadion de politisti au fost amendati pentru ultraj si distrugere. Suporterii au distrus cinci masini parcate in apropierea stadionului Ghencea, doua dintre ele fiind ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) - una a Jandarmeriei si o alta a unei sectii de politie. In plan sportiv, incidentele se vor judeca in aceasta saptamina, ambele cluburi riscind amenzi drastice si multe etape disputate cu portile inchise.

Atmosfera "incendiara"