„Principalul actionar" este depasit ca persoana fizica si de Jean Valvis, care detine in portofoliu doua actiuni la societatea care administreaza clubul.

Rapidul si-a oficializat la sfirsitul saptaminii trecute, prin publicarea in Monitorul Oficial nr. 3.354, noua structura actionariala. Aceasta a fost creionata la o Adunare Generala lasata cu scandal in luna februarie a acestui an, la care au lipsit minoritarii deoarece nu citisera anuntul de convocare dat in ziarul „Cronica Romana".

Majorarea valorii actiunii a provocat atunci iritarea omului de afaceri Jean Valvis, care se vedea trecut din boardul clubului la categoria „si altii", care l-a acuzat pe Copos de actiuni „la limita penalului, a infractionalitatii". Replica a fost la fel de dura, patronul giulestenilor, acoperit de votul a 99,9% din actionariat, declarind despre „personajul grobian si insolent care raspunde la numele de Jean Valvis" ca este un actionar preocupat exclusiv de avantajele de imagine aduse de Rapid, de genul care „vin repede si, slava Domnului, pleaca la fel de repede".

Chiar si asa, Valvis detine cu o actiune mai mult decit Copos, care are una singura ca persoana fizica. Bineinteles, acest lucru nu afecteaza titulatura de „principal actionar" al clubului, sustinuta prin portofoliul detinut de firmele sale.

In urma majorarii valorii nominale a unei actiuni de la 10 la 3.350 de lei, capitalul social subscris de actionari a ajuns la 58.692.000 de lei, fiind impartit in 17.520 de actiuni nominative. Dintre acestea, AFC Rapid, controlata in mare parte de Copos, detine 13.868 de actiuni, adica 79,15% din total. SC Ana Holding SA, de asemenea detinuta de Copos, completeaza cu 1.641 de actiuni, adica 9,3 iar Megapearl Limited, un off-shore al aceluiasi Copos din Cipru, 2.008 actiuni, adica 11,46%. Ca persoane fizice, Copos are una bucata actiune, iar Jean Valvis doua, adica 0,01142% din total.

In noua structura nu apare nici un suporter, desi principalul actionar promisese, pe blogul sau, ca un reprezentant al fanilor va face parte chiar din Consiliul de Administratie.