Departamentul rezidential al Colliers a ajuns la un portofoliu in valoare de 2 miliarde de euro, in conditiile cresterii sustinute inregistrate si anul acesta de real estate-ul autohton. "Anul 2007 a fost un an foarte bun pentru piata imobiliara din
Departamentul rezidential al Colliers a ajuns la un portofoliu in valoare de 2 miliarde de euro, in conditiile cresterii sustinute inregistrate si anul acesta de real estate-ul autohton. "Anul 2007 a fost un an foarte bun pentru piata imobiliara din Romania, iar sectorul rezidential si-a continuat cresterea inceputa anii trecuti", se arata intr-un comunicat oficial al companiei. In ultimii doi ani, divizia rezidentiala a Colliers s-a specializat pe vanzarea de proiecte de mari dimensiuni, aceasta reprezentand la ora actuala 18 proiecte exclusive, ce cumuleaza peste 8.500 de unitati. Anul acesta, compania a vandut peste 1350 de unitati in proiecte proprii, carora li se adauga alte 300 de unitati in proiecte ne-exclusive. Din punctul de vedere al veniturilor, 42% dintre cumparatorii proiectelor exclusive ale companiei castiga intre 1.000 si 3.000 euro pe luna, 28% au venituri de peste 5.000 euro/luna, in timp ce 26% dintre respondenti se incadreaza in intervalul 3.000-5.000 euro/luna, conform unui studiu Colliers. 59% dintre cei intervievati sunt angajati, in timp ce restul de 41% au propria lor afacere. In ceea ce priveste pozitia cumparatorilor in cadrul companiilor in care activeaza, 49% ocupa pozitii de management, 14% lucreaza in vanzari si 10% in departamente financiare. Primele 3 domenii de activitate ale respondentilor sunt: comertul, serviciile bancare si consultanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.