Cetatenii si medicii nu au stiut nimic despre existenta formularului E 112, pentru ca "nu am fost presedintele Casei de la inceputul anului", explica Vasile Ciurchea (foto), presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS).
Â
Cetatenii si medicii nu au stiut nimic despre existenta formularului E 112, pentru ca "nu am fost presedintele Casei de la inceputul anului", explica Vasile Ciurchea (foto), presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS).
 

Intrebarea este ce l-a oprit pe Vasile Ciurchea sa fie transparent in privinta drepturilor pe care le au asiguratii in baza acestui formular, imediat dupa ce a fost numit presedinte al CNAS. Astfel, pe site-ul caselor judetene de sanatate ar fi putut fi postat acest formular si multi pacineti in situatii critice ar fi putut beneficia de el. Iar in acest sens, propunerea crearii unei comisii de informare a asiguratilor coordonata de Mihaela Radulescu chiar este binevenita. Daca la ora actuala sunt pacienti care se intereseaza de acest formular este pentru ca Mihaela Radulescu a declansat o campanie de informare asupra lui E 112. Presedintele CNAS spune ca, pana la 20 noiembrie, au fost eliberate 84 de formulare. Ce nu ne spune presedintele CNAS este de unde au stiut acesti bolnavi de existenta acestui formular cand totul a fost tinut la secret.


FONDURI. Presedintele CNAS a mai precizat ca, daca din cele 20 milioane RON alocate pentru decontarile pe baza formularului E 112 pentru 2007 vor mai ramane bani, acestia vor fi utilizati pentru asistenta sanitara in tara. Formularul E 112 se elibereaza de catre CNAS in doua situatii. Daca pacientul a beneficiat de tratament in tara si isi schimba resedinta, continuandu-si tratamentul in alta tara. Si daca pacientul necesita un tratament care din motive obiective nu poate fi aplicat in momentul respectiv in nici una din unitatile medicale din Romania. In urma campaniei declansate in presa, pe site-ul CNAS (www.cnas.ro) au aparut atat informatii cu privire la formularul E 112, cat si la alte formulare intrate in vigoare o data cu admiterea Romaniei in UE: formularele de la E 115 pana la E 118 necesare romanilor care si-au schimbat tara de resedinta si solicita concediu medical. a— Descarcati formularul E 112 (format doc)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.