Satul Tanganu, apartinator comunei Cernica, din judetul Ilfov, a devenit ieri o destinatie favorita a turistilor electorali, sustinatori ai patronului PNG, Gigi Becali. Inca de la deschiderea sectiei de votare nr. 87, in fata intrarii astepta galagi
Satul Tanganu, apartinator comunei Cernica, din judetul Ilfov, a devenit ieri o destinatie favorita a turistilor electorali, sustinatori ai patronului PNG, Gigi Becali. Inca de la deschiderea sectiei de votare nr. 87, in fata intrarii astepta galagios un grup de circa 70-80 de sateni, in majoritatea lor covarsitoare tigani. Fusesera adusi de un autobuz care ii culesese din fata caselor lor. Cu totii vociferau pe frecvente inalte cum ca ei au venit sa il voteze pe latifundiarul din Pipera care le promisese cate-n luna si-n stele.

Votul la doua måini
Pana la ora 12, dintre cei 2.180 de cetateni cu drept de vot inscrisi pe listele pentru alegerile parlamentare, votasera 230, la care se adauga alti 73 care au votat pe listele speciale, in baza unei declaratii pe proprie raspundere cum ca nu si-au mai exercitat dreptul la vot in alta parte. 13 dintre acestia erau din judetul Calarasi, restul fiind mai cu totii bucuresteni. Lucrul acesta n-a mirat-o prea tare pe Niculina Dinu, referent la Primarie si presedinte al sectiei de votare din Tanganu.
La fel cum a dat din umeri neputincioasa si atunci cand, chiar in prezenta noa stra, sub ochii intregii comisii, o pereche de batrani, sot si sotie, au intrat in aceeasi cabina nestingherita de nimeni.

La iesire insa, ambele buletine de vot erau la barbat, care
le-a introdus pe amandoua in urna. „Pai cum, sa voteze dupa capu' ei? Ea sa faca cum spun io!“ Si-a clamat imperativ dreptul de a vota la doua maini Florea Mandica, om ajuns la etatea de 74 de ani. Sofica, nevasta-sa, mai mare ca el cu doi ani, il aproba din priviri: „El e barbatu'...“. Niculina Dinu, presedinta sectiei 87, e complet depasita de evenimente:
„N-am ce sa le fac. Multi sunt nestiutori de carte si de-aia intra cate doi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.