Pentru a patra zi, la Targul de Carte Gaudeamus, Jurnalul National le-a oferit cititorilor numeroase surprize. La standul nostru au fost organizate mai multe lansari de carte, cap de afis fiind volumul "Prea mult pe repede inainte", semnat de Ralu Fi
Pentru a patra zi, la Targul de Carte Gaudeamus, Jurnalul National le-a oferit cititorilor numeroase surprize. La standul nostru au fost organizate mai multe lansari de carte, cap de afis fiind volumul "Prea mult pe repede inainte", semnat de Ralu Filip.


PERSONALITÃ…TI. Sambata, la Targul de Carte Gaudeamus, Jurnalul National a demonstrat ca exista spirite nemuritoare. Lansarea volumului semnat Ralu Filip, "Prea mult pe repede inainte", a atras numeroase personalitati, care au dorit sa spuna cateva cuvinte despre cel care a fost un jurnalist si un prieten adevarat.

"Prea mult pe repede inainte" aduna texte publicate de Ralu Filip intre anii 2005 si 2007 in Jurnalul National. Editorialele abordeaza probleme diverse, de la politica si pana la media, neevitand subiecte sociale de interes. Jurnalistul Ralu Filip a demonstrat intotdeauna o mare putere de intelegere si o aplecare spre problemele celor din jurul sau, incercand sa ajute de fiecare data. Prefatata de Marius Tuca, cartea reflecta o personalitate complexa, implicata, un om care a scris despre oameni cu pasiune, incercand sa transforme lumea, sa o faca mai buna. O marturie impresionanta a fostului presedinte al CNA, un tablou al ultimilor ani.


INVITATI. Despre volum au vorbit prietenii lui Ralu Filip, cei ce i-au fost alaturi pe parcursul vietii si care au ramas astazi sa ii duca mai departe visul. Primul care a luat cuvantul a fost Marius Tuca, directorul Jurnalului National. Evocand personalitatea impresionanta a prietenului sau, Marius Tuca a vorbit despre pasiunea pe care acesta o avea, de implicarea sa permanenta in problemele societatii. Telefoane in miez de noapte, framantari, acesta a fost Ralu Filip, un om care a trait viata pe repede inainte.

A urmat la microfon fostul presedinte Ion Iliescu, care a marturisit ca il stima pe Ralu Filip pentru munca pe care acesta o depunea si pentru capacitatea de a ramane intotdeauna echidistant. Adrian Nastase a evocat discutiile rafinate pe care le purta impreuna cu jurnalistul, un om pe care il considera un adevarat intelectual.

In incheiere, omul de cultura Dan Grigore, cel care a fost un adevarat mentor pentru Ralu Filip, a vorbit despre revolta acestuia si despre capacitatea de a lupta pentru idealurile sale.


APRECIERE. Standul Jurnalului National a fost neincapator pentru multimea prezenta, iar Simona Lazar, editoarea cartii, a primit numeroase felicitari. Gest laudat de toti participantii, aparitia volumului "Pe repede inainte" readuce in atentia publica o personalitate marcanta a culturii romanesti, un om care merita sa fie luat ca model de multi dintre tinerii jurnalisti de astazi.

Vizitatorii, prezenti in numar mare la standul Jurnalului National, au ascultat evocarile vorbitorilor, au cumparat volumul si au plecat in tacere, pentru a se bucura in liniste de ultimele semnale de alarma trase de un om care a stiut ce inseamna sa lupti pentru ca totul sa fie mai bine...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.