Fie ca au denumiri accesibile, ca zaharina sau acidul citric, sau foarte complicate, ca Para-hidroxibenzoatul de metil, aditivii alimentari au intrat, neinvitati de nimeni, in viata noastra.

Pe etichete ii gasim insa mentionati in variant
Fie ca au denumiri accesibile, ca zaharina sau acidul citric, sau foarte complicate, ca Para-hidroxibenzoatul de metil, aditivii alimentari au intrat, neinvitati de nimeni, in viata noastra.

Pe etichete ii gasim insa mentionati in varianta prescurtata, asa-numitele "E"-uri.  Revista Felicia de saptamana aceasta va propune o lucrare de referinta, o adevarata Biblie alimentara, care poarta semnatura reputatului prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Toti conservantii, colorantii si aditivii alimentari din UE sunt adunati in aceasta carte si, foarte important, sunt categorisiti in functie de influenta pe care o pot avea asupra organismului. Veti afla ca exista "E"-uri benefice pentru sanatate, altele neutre, insa si foarte multe de-a dreptul daunatoare.

Industria moderna de alimente a creat produse cu proprietati senzoriale din ce in ce mai ridicate, dar care au o calitate nutritionala scazuta si de multe ori periculoasa. "Biblia Alimentara" este poate singurul dvs. prieten in jungla etichetelor tipatoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.