Chiar daca, in esenta, e o poveste tragica, „Prison Break" nu duce lipsa de picanterii romantice si vag erotice.Desi initial vrea doar sa o manipuleze pentru a-si duce
la bun sfirsit planul de evadare, treptat Michael
ajunge sa se indragosteasca de Sara Relatia dintre Michael (Wentworth Miller) si Sara (Sarah Wayne Callies) poate fi banuita inca din primele episoade ale „Prison Break", serialul adus pe DVD in premiera in Romania de Cotidianul, insa ritmul lent in care ea evolueaza creeaza fanilor o asteptare enervanta pe de-o parte si placuta pe de alta. Sara cistiga simpatia publicului de la bun inceput, mai ales prin comparatia cu celalalt personaj feminin principal din serial, Veronica. Aceasta, desi joaca de partea lui Michael, nu are nici pe jumatate din farmecul doctoritei. Sara Tancredi este medicul din Fox River, penitenciarul in care isi ispaseste pedeapsa Michael Scofield, tinarul inginer constructor care a intrat in inchisoare pentru a-si salva fratele condamnat la moarte pentru o crima pe care pretinde ca nu a comis-o. Doctorita este fiica guvernatorului de Illinois, Frank Tancredi. Ea si-a dorit dintotdeauna sa ajunga medic si sa-si practice profesia intr-un spital traditional sau intr-un cabinet particular, insa obiectivele ei s-au schimbat in primul an de facultate la Universitatea Northwestern, cind a citit scrierile lui Mahatma Gandhi care au determinat-o sa aleaga calea umanitara a profesiei.

Ironic, viziunile non-violente ale lui Gandhi au convins-o pe Sara Tancredi sa urmeze o cariera intr-unul dintre cele mai violente medii posibile: penitenciarul Fox River. Fiind unul dintre putinii medici din inchisoare, Sara este responsabila atit de administrarea medicamentelor, cit si de operatii chirurgicale urgente. Munca ei aici este deopotriva nobila (a cistigat numeroase premii umanitare) si periculoasa. Zilnic ea interactioneaza cu violatori si cu criminali care n-au mai atins o femeie de ani buni, ceea ce reprezinta o sursa permanenta de stres pentru tatal ei, Frank Tancredi. Slujba Sarei, fosta ei dependenta de droguri si opiniile politice divergente au racit relatiile tata-fiica.

„Am legat o relatie cu dr. Sara Tancredi pentru ca aveam nevoie de o cheie de intrare in infirmerie, locatie care face parte din planul de evadare. Asa ca pretind ca sint diabetic ca sa am o scuza sa pot intra regulat in incapere. In aceasta faza a relatiei, doar incerc sa o manipulez, dar realizez incet ca s-ar putea sa fie ceva mai mult", spune Wentworth Miller despre personajul sau.

Pentru ca initial e doar un alt pion din planul de evadare, Michael se straduieste atit de tare sa o seduca pe Sara incit nici nu realizeaza ca incepe sa se indragosteasca de ea. Situatia este similara si in cazul doctoritei, care se viseaza in bratele lui Scofield, in ciuda faptului ca isi impune sa stea departe de „detinut". Momentul in care Michael o salveaza pe Sara din ghearele condamnatilor care au stirnit o revolta in inchisoare este si cel in care flirtul se opreste si incepe povestea de dragoste. „Cred ca Sara si Michael sint doi oameni surprinzator de asemanatori. Prietenia lor profunda este probabil ceva ce nu intilnesti de doua ori in viata", spune Sarah Wayne Callies. Pasiunea dintre cele doua personaje creste de la episod la episod, insa relatia lor nu ajunge sa se consume in prima serie „Prison Break", ceea ce a dezamagit profund fanii din intreaga lume. Intrebat intr-un interviu daca telespectatorii vor avea parte de scene fierbinti intre Michael si Sara, Wentworth Miller spune amuzat: „Nu cred ca veti vedea o scena in infirmerie in care vom arunca tampoanele de vata de pe masa si in care vom face dragoste nebuneste". La rindul ei, Sarah Wayne Callies da vina pe contextul in care cuplul s-a cunoscut. Cert e ca, o data ce ajungi sa cunosti cele doua personaje, e imposibil sa nu-ti doresti ca ei sa ramina impreuna pina la adinci batrineti. De altfel, milioane de telespectatori au semnat recent o petitie in incercarea de a-i sensibiliza pe scenaristii de la Fox, care au hotarit ca in seria a treia, care ruleaza in prezent in SUA, sa ucida personajul Sarei.

„Prison Break" fara pauze publicitare Cotidianul a pregatit o noua surpriza pentru fanii celui mai urmarit serial al momentului: lanseaza in exclusivitate in Romania Colectia „Prison Break" pe DVD (distribuitor Prooptiki Romania), primul serial tv oferit ca insert intr-un proiect de mare tiraj. In fiecare vineri va puteti lua doza dubla de PB, doua episoade, fara ore fixe si fara pauze de publicitate. Cotidianul reuseste astfel o noua premiera: aparitia pe DVD simultan cu difuzarea show-ului la televizor.

• Vineri, 30 noiembrie. In avanpremiera Colectiei, primiti la un pret special, de 6,9 lei, un DVD cu making-offuri, detalii, imagini exclusive, videoclipuri din coloana sonora a serialului. In plus, primiti revista „Prison Break" de 48 de pagini color, care va povesti totul despre show, despre actori, despre personaje, despre culise.

• Vineri, 7 decembrie. Primele doua episoade ale seriei I.

Cititi dialogurile dintre Michael si Sara pe www.cotidianul.ro/select