Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, se asteapta ca Romania sa absoarba anul viitor intre 2,5 si 3 miliarde de euro din fonduri UE, comparativ cu 1,5 miliarde de euro in acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu am introdus in bugetul pe anul viitor intre 2,5 si 3 miliarde de euro absorbtie comunitara. Institutional, am pregatit lucrurile", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, Varujan Vosganian.

Ministrul a semnat primele solicitari de programe publice la Ministerul Mediului si la Ministerul Lucrarilor Publice, cu o valoare de peste un miliard de euro impreuna.

El a precizat ca, in ciuda unor afirmatii potrivit carora Romania nu a atras nimic in acest an, de fapt suma intrata este de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

"In 2007, Romania primeste peste 1,5 miliarde de euro. Dam 1,1, primim 1,5 cel putin, aproape 500 de milioane pe fonduri structurale, vreo 8-900 de milioane pe fonduri de preaderare si restul pe facilitatea Schengen", a explicat ministrul Economiei si Finantelor.