Fiica presedintelui Romaniei, liderul PIN si vicele social democrat vor pleda duminica, incepind cu ora 15.30, la Realitatea TV, cauza tinerilor politicieni romani.Elena Basescu este cea mai surprinzatoare
intrare in finala ĄZece pentru Romania" Elena Basescu, Cristian Boureanu, Titus Corlatean, Cozmin Gusa, Bogdan Olteanu, Victor Ponta, Daciana Sarbu, Lavinia Sandru, Codrut Seres, Elena Udrea si Mihai Razvan Ungureanu sint cei 11 tineri politicieni care au ramas in competitie pentru trofeul de cel mai bun tinar politician, ce se va acorda la jumatatea lunii decembrie, in cadrul Galei ĄZece pentru Romania" la Ateneul Roman. Dintre acestia, Elena Basescu, Cozmin Gusa si Victor Ponta vor fi duminica in direct in fata telespectatorilor din studioul Realitea TV. Elena Basescu este cea mai surprinzatoare nominalizare a acestui an la Categoria ĄTineri politicieni". Secretar executiv la organizatia de tineret a Partidului Democrat, fiica presedintelui a marturisit ca are ambitii mari in privita politicii, cochetind chiar cu ideea de a candida pentru un fotoliu de deputat in viitorul Legislativ. Cu o expunere foarte mare - si din motive politice, dar si din ratiuni mondene -, Elena Basescu a urcat rapid in ierarhia democrata. Ea spune ca e calita sa lupte si declara ca Ątrebuie sa ignori atacurile, sa reactionezi numai cind se aduc acuzatii grave". Fiica presedintelui Romaniei mai spune ca Ątoate sfaturile pe care ti le dau parintii sint importante, le analizezi, dar deciziile ce tin de viata personala, de cariera, le iau singura".

Un obisnuit al topurilor ĄZece pentru Romania" din editiile precedente, cistigator chiar, in 2005, al Categoriei ĄTineri politicieni", Cozmin Gusa da in aceasta luna primul examen important ca lider de partid. Posesor al unui CV impresionant si controversat, Gusa spune despre partidul pe care il conduce: ĄAm cautat de mult timp sa cream un curent politic in formatiunile unde am fost, PSD si PD, un curent care sa opuna o atitudine noua, eficienta, reformatoare unei atitudini vechi, refractare a unor oameni vechi".

Lansat ca protejat al lui Adrian Nastase, Victor Ponta (cistigator in 2006 al Sectiunii ĄTineri politicieni" a proiectului ĄZece pentru Romania") a intrat de citeva luni intr-un con de umbra, nedorind sa participe, din prim-plan la luptele de putere singeroase din interiorul PSD. S-a plasat insa intr-o pozitie buna pentru el; in viitorul imediat si mediu numele sau va conta tot mai mult pentru social democrati.

Mai multe informatii despre Elena Basescu pe www.cotidianul.ro/select