ARTA

+ Artistul Nick Rodrigues a construit o casca in forma de cabina de telefon pentru dependentii de telefoane mobile carora le place sa vorbeasca in public, putind in acest fel sa aiba intimitate. „Acceptarea noilor tehnologii in vietile noastre se intimpla atit de subtil incit nici nu observam schimbarile, desi ne altereaza experientele intr-un mod profund. Lucrarea mea evidentiaza discrepantele dintre ce este, ce a fost si ce ar putea fi considerat normal", explica artistul.

- Un grup de creativi de la agentia de publicitate Scholz&Friends a initiat o campanie impotriva obezitatii. Pentru a fi convingatori, acestia au facut reproduceri dupa cele mai importante sculpturi din lume, cum ar fi cea a lui David sau cea a lui Abraham Lincoln, numai ca modelele sint obeze. Desi si-au ilustrat punctul de vedere intr-un mod foarte plastic, un David obez nu poate fi decit unhot, atita vreme cit a fost considerat un model de perfectiune al trupului uman pentru multe secole.

MUZICA

+ Papa Ioan Paul al II-lea va fi starul unui videoclip. Biserica l-a angajat pe compozitorul britanic cit se poate de non-catolic Simon Boswell sa scrie coloana sonora. Muzica lui este cunoscuta mai ales din filmele de la Hollywood, iar pentru el acest proiect nu are nimic special fata de celelalte. „E greu sa lucrez la proiectul asta pentru ca nu e un documentar, e o celebrare a vietii Papei Ioan Paul al II-lea in imagini manipulate artistic", a declarat compozitorul.

- Jimmy Page, chitaristul de la Led Zeppelin, a povestit presei despre repetitiile pe care fostii membri ai trupei le fac in secret sa vada daca mai pot cinta impreuna inainte sa anunte intregirea trupei. Este un nou trend ca formatiile de succes din anii ’60 si ’70 sa cinte din nou, dar de cele mai multe ori acestea nu au venit cu absolut nimic deosebit, ci doar au incercat din rasputeri sa reinvie interesul publicului cu aceeasi muzica pe care o cintau si acum 50 de ani.

CARTE

+„Jurnalul unei dadace" de Emma McLaughlin si Nicola Kraus este ultima aparitie din colectia „Chic" de la Polirom. Cartea spune povestea unei studente care munceste pentru a se intretine. Este scrisa in asa fel incit a fost declarata de „The Times" best-sellerul anului 2002, a fost tradusa in 32 de limbi si sta la baza unei ecranizari cu Scarlett Johansson, Paul Giamatti si Laura Linney. Este genul de lectura care se face pe nerasuflate si te bine dispune pentru o saptamina.

- Prea multe carti despre cum sa te porti in societate astfel incit sa faci o impresie cit mai buna si sa-ti construiesti o masca solida pentru a fi un „om de societate" perfect. Toate spun aceleasi lucruri, dar pe un ton diferit. Nici una nu contine vreun sfat cu adevarat util. Cu atit mai putin „Cum sa fii o lady" de Candance Simson-Gilles, care ar trebui sa se cheme „Ghid complet de ipocrizie in societate". Nu cred ca as vrea sa am vreodata de-a face cu persoane care traiesc conform sfaturilor din acea carte.