Presedintele Traian Basescu a facut apel ieri, la cetatenii romani, pentru a se prezenta duminica la urne, atat pentru a-si alege reprezentantii la Parlamentul European cat si pentru a-si exprima optiunea in cadrul referendumului privind votul uninom
Presedintele Traian Basescu a facut apel ieri, la cetatenii romani, pentru a se prezenta duminica la urne, atat pentru a-si alege reprezentantii la Parlamentul European cat si pentru a-si exprima optiunea in cadrul referendumului privind votul uninominal. Seful statului a indemnat electoratul sa voteze pentru a-si demonstra sustinerea pentru viitorii reprezentanti ai Romaniei la PE dar si pentru a da un semnal pozitiv in exterior, in conditiile in care tara se confrunta cu probleme de imagine in acest moment. "O buna prezenta la vot va arata sustinerea romanilor pentru cei pe care ii trimitem sa ne reprezinte in PE. O prezenta slaba va arata ca romanii nu-si sustin propriii trimisi in PE. Mai mult, din punct de vedere al imaginii, Romania are probleme in acest moment (...) Imi permit sa fac apel la romani sa fie prezenti la vot pe 25 noiembrie, ca semn de incredere in acesti tineri, ca semn de maturitate a romanilor si de dorinta a lor de a fi europeni. Ar fi proba ca nu ne caracterizeaza nici actele de coruptie, nici infractiunile comise de conationali", a precizat Basescu. In privinta referendumului, el a tinut sa sublinieze ca este pentru prima data cand un sef de stat roman convoaca poporul la urne pentru a stabili modul in care senatorii si deputatii sunt alesi in Parlamentul Romaniei. "Ar fi prima data cand legea dupa care sunt alesi parlamentarii nu este facuta de ei insisi, ci regula este stabilita de romani", a spus presedintele. "Daca voteaza <<da>>, se va introduce votul uninominal, daca nu se vor prezenta la vot sau vor spune <<nu>>, lucrurile vor ramane asa cum sunt", a conchis Basescu. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.