CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Biscuitii de post cu crema de vanilie Arslan au in compozitie: faina de grau, zahar, grasime vegetala, sirop de zahar invertit, apa, agenti de afanare (bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodiu E 500
CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Biscuitii de post cu crema de vanilie Arslan au in compozitie: faina de grau, zahar, grasime vegetala, sirop de zahar invertit, apa, agenti de afanare (bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodiu E 500, pirofosfat de sodiu E 339), sare iodata, emulgator: lecitina de soia E 322, conservant (metabisulfit de sodiu E 223), crema (25%): zahar, grasime vegetala, faina de grau, amidon de porumb, emulgator: lecitina de soia E 322, aroma de nuca de cocos si vanilina (aromatizant sintetic).


ANALIZÃ…. Biscuitii fac parte din categoria celor de post, avand insa un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de zaharuri cu asimilare lenta si rapida ce agreseaza pancreasul endocrin si exocrin si grasimi vegetale a caror natura nu este dezvaluita. Acestea imprima produsului o incarcatura glicemica ridicata si o densitate calorica foarte mare, ne explica profesorul Mencinicopschi. Aditivii alimentari utilizati inrautatesc calitatea nutritionala a biscuitilor, in special E 223 si E 339, care aduc un aport suplimentar de fosfor. Produsul contine gluten, sare ascunsa, zahar ascuns si substanta cu potential alergen - E 223. Expresia "ascuns" se refera la faptul ca zaharul nu este adaugat de consumator, el neconstientizand de cele mai multe ca produsul contine spre exemplu zahar, sare, grasimi care in exces sunt nesanatoase (Regulamentul CE 1924/2006). De asemenea, prin denumirea produsului "biscuiti cu crema de vanilie" se induce in eroare consumatorul, deoarece in realitate produsul este aromatizat cu vanilina, produs de sinteza, si nu cu vanilie naturala. Denumirea corecta ar fi fost "biscuiti cu crema de vanilina".


CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, cardiovascularilor, hipertensivilor, hepaticilor si renalilor, celor cu dislipidemie, hipertrigliceridemie, persoanelor cu afectiuni dermatologice. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant. Suferinzilor de celiachie le este interzis. Persoanele sensibile la compusi ai sulfului (E 223) si alte componente ale produsului il vor testa in prealabil.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.