Nava de croaziera M/S Explorer a suferit avarii in Oceanul Antarctic, dupa ce a lovit un bloc de gheata in apropierea insulei King George, impactul avariind coca vasului, a declarat Susan Hayes, vicepresedinte de marketing al companiei canadiene Gap
Nava de croaziera M/S Explorer a suferit avarii in Oceanul Antarctic, dupa ce a lovit un bloc de gheata in apropierea insulei King George, impactul avariind coca vasului, a declarat Susan Hayes, vicepresedinte de marketing al companiei canadiene Gap Adventures, proprietarul navei, relateaza BBC News Online.

"Toti pasagerii si membrii echipajului au fost evacuati (...) si se afla in siguranta", a adaugat ea.

Coliziunea a avut loc in apropierea insulelor Shetland de sud, iar capitanul si un ofiter superior au ramas la bordul navei pana la evacuarea tuturor celor circa 100 de pasageri si 54 de membri ai echipajului.Agentia maritima britanica MCA a fost anuntata despre incident vineri, la ora 5.24 GMT (7.24, ora Romaniei). Operatiunea de salvare a navei este coordonata de Paza de Coasta americana de la Norfolk si autoritatile din Ushuaia, Argentina.

Nava Antarctic Dream, aflata in zona, se indreapta spre locul accidentului, pentru a participa la operatiunile de salvare.

Nava M/S Explorer a fost construita in 1969 si apartine companiei Gap Adventures, cu sediul la Toronto.Mediafax 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.