Statul francez ar putea dispune confiscarea imobilelor romilor din judetul Timis suspectati de infractiuni, unde au fost facute perchezitii, in cazul in care acestia vor fi gasiti vinovati, a declarat, vineri, procurorul sef al Serviciului Teritorial
Statul francez ar putea dispune confiscarea imobilelor romilor din judetul Timis suspectati de infractiuni, unde au fost facute perchezitii, in cazul in care acestia vor fi gasiti vinovati, a declarat, vineri, procurorul sef al Serviciului Teritorial Timisoara al DIICOT, Mircea Andres.  ANCHETA. Mircea Andries afirma ca "daca in Franta s-ar emite o decizie, o hotarare judecatoreasca definitiva de condamnare a lor pentru savarsirea unor infractiuni si se constata ca prin aceste infractiuni au fost aduse prejudicii si banii rezultati din aceste prejudicii au fost transmisi in Romania si s-au construit aceste imobile, statul francez ar putea cere, in baza unei comisii rogatorii, confiscarea lor (a caselor - n.r.) de catre statul roman, masura pe care noi o sa o punem in executare". Potrivit acestuia, anchetatorii francezi au facut perchezitii la domiciliile unor romi din judetul Timis pentru ca in Franta ar fi suspectati de escrocherie in banda organizata. "In urma unei comisii rogatorii trimise de autoritatile franceze, s-au organizat perchezitii la mai multe imobile din Timisoara, Lugoj, Recas. Anchetatorii au cautat bunuri cu valoare mare, au vrut sa vada ce valoare au imobilele, ce investitii s-au facut in aceste imobile, masini. Infractiunile de care sunt suspectati proprietarii acestor imobile sunt legate de codul penal francez, ce vorbeste de escrocherie in banda organizata", a declarat Andres. Anchetatori francezi si romani au descins, miercuri, in 14 case de romi din Timis, acuzati de in special de falsuri cu carduri si inselaciuni. In urma perchezitiilor, politistii au descoperit peste un kilogram de aur, mai multe documente si alte indicii importante pentru ancheta. Pentru aceasta actiune, in Timis au sosit un judecator de instructie si trei politisti din Franta, care, in colaborare cu procurori de la DIICOT Timis si politisti de la Crima Organizata Timis, vor sa adune noi dovezi incriminatorii. Ancheta a inceput in Franta in urma cu doi ani si, potrivit anchetatorilor, prejudiciul produs pe teritoriul francez ar fi de peste trei milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.