Selectionerul a declarat ca este extrem de multumit de modul in care nationala Romaniei a incheiat campania de calificare la CE si este convins de faptul ca "tricolorii" pot obtine performante la turneul final din Elvetia si Austria. Romania a castig
Selectionerul a declarat ca este extrem de multumit de modul in care nationala Romaniei a incheiat campania de calificare la CE si este convins de faptul ca "tricolorii" pot obtine performante la turneul final din Elvetia si Austria. Romania a castigat grupa G dupa ce, miercuri seara, pe "National", a trecut cu 6-1 de Albania in ultimul meci din acest an.
"Sunt fericit pentru ca am terminat extraordinar aceste preliminarii, cu o mare victorie. Sunt bucuros ca tribunele au fost foarte populate, acest lucru a contat foarte mult pentru jucatori. Suntem calificati, un lucru foarte important pentru fotbalul romanesc. Sper ca si la Campionatul European sa nu dezamagim, sa continuam sa avem prestatii bune si sunt convins ca avem jucatori care pot obtine performante la acest turneu final", a spus Piturca. Intrebat cum vor sarbatori jucatorii Nationalei incheierea campaniei de calificare, Piturca a spus: "Ne ducem sa ne destrabalam, asa le-am promis baietilor, avem o masa de sfarsit acum!". De altfel, "tricolorii" au petrecut la un restaurant din Bucuresti, alaturi de ei aflandu-se si campionul mondial la box, Lucian Bute. La petrecerea de la restaurantul-hotel Irisa, aflat in proprietatea presedintelui FRF, Mircea Sandu, a participat tot lotul convocat pentru meciul cu Albania, dar si Codrea, suspendat pentru acest meci. Fotbalistii au venit insotiti de sotii sau prietene. Intrebat ce echipe ar dori sa intalneasca la Euro 2008, Piturca a spus: "Echipe cat mai slabe, dar exista asa ceva la turneul final? La Europene nu mai sunt echipe slabe pentru ca altfel nu ar fi ajuns acolo. Eu imi doresc cei mai puternici adversari. Daca vom avea evolutii bune vom invinge, daca nu, vom pierde, dar vreau sa iesim cu fruntea sus!". Piturca a mentionat ca a remarcat cativa jucatori de la nationala de tineret, dar ca nu vrea sa aduca jucatori tineri la prima reprezentativa doar de dragul de a avea tineri in lot. "Torje, Deac si B. Stancu sunt jucatori care imi plac de la tineret, dar ei trebuie sa confirme", a spus Piturca. Referitor la meciurile de pregatire pe care Nationala le va disputa pana la Euro 2008, selectionerul a precizat: "Cert in momentul de fata este doar meciul cu Israel, de pe 6 februarie. Mai este posibil un meci de pregatire cu Franta, pe 30 sau 31 mai, iar in martie s-ar putea rezolva ceva cu Italia. Lupescu mi-a spus de un amical cu Argentina, dar eu nu-mi doresc asta, pentru ca nu vom juca la Euro 2008 cu echipe cu stil de joc ca al Argentinei".
Vise pentru nopti de vara
D. Niculae a declarat ca singurul obiectiv la Euro 2008 este acela ca Romania sa nu se faca de ras indiferent de adversarul intalnit. "De mult timp ne doream sa facem o hora. Din pacate, ultima pe acest stadion, dar sa speram ca nu este ultima a Nationalei. Singurul obiectiv pentru Euro este sa nu ne facem de ras indiferent de echipele pe care le vom intalni. Sper sa-i scoatem pe suporteri in strada", a spus Niculae. Lobont a precizat ca nu vroia neaparat sa marcheze in meciul contra Albaniei, dupa ce suporterii i-au cerut sa execute un penalty. "Important este ca am incheiat aceasta campanie cu o victorie. La Euro se poate intampla orice. Datoria mea ca portar este sa apar, nu sa marchez de la 11 metri!", a precizat Lobont. "Nationala este a Romaniei, nu este a nimanui. Ne bucuram pentru victorie si mai ales pentru calificare. Ma bucur ca suporterii au fost alaturi de noi, urmeaza meciuri amicale si un drum cat mai lung la Euro. Suntem realisti", a spus Marica, completat de D. Goian: "Cred ca publicul care a venit in numar mare la stadion este multumit. Sa dea Dumnezeu sa-i scoatem in strada la Euro, pentru ca romanii sunt un popor necajit". (MIG)
EURO 2008 - URNE VALORICE
Romania va face parte din urna a treia valorica la tragerea la sorti pentru turneul final al Campionatului European din 2008, alaturi de Germania, Portugalia si Spania, a anuntat UEFA. Tragerea la sorti este programata pe 2 decembrie, la Lucerna, iar urnele au fost stabilite potrivit criteriilor alese de forul european (media de puncte in ultimele doua campanii din preliminarii, CM 2006 si Euro 2008).
URNA 1: Grecia 2,167; Elvetia 1,800; Austria 1,500; Olanda 2,417.
URNA 2: Croatia 2,409; Italia 2,364; Cehia 2,333; Suedia 2,273.
URNA 3: Romania 2,250; Germania 2,250; Portugalia 2,192; Spania 2,182.
URNA 4: Polonia 2,167; Franta 2,091; Rusia 1,958; Turcia 1,958.
* Grecia este detinatoarea titlului, iar Elvetia si Austria sunt tari co-organizatoare


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.