Localnicii din Ocnele Mari-Valcea cara de la cismele apa cu bidoanele de mai bine de doua saptamani dupa ce furnizorul de apa potabila, Acvarim SA Ramnicu Valcea, a intrerupt alimentarea pe raza intregii localitati pentru neachiarea unei datori
 Localnicii din Ocnele Mari-Valcea cara de la cismele apa cu bidoanele de mai bine de doua saptamani dupa ce furnizorul de apa potabila, Acvarim SA Ramnicu Valcea, a intrerupt alimentarea pe raza intregii localitati pentru neachiarea unei datorii de 340.000 de RON. COADA LA CISMEA. a€žNu au mai platit de trei ani. Ne-am tot rugat de ei ca macar sa achite cate putin din datorie, dar dupa fiecare luna restantele cresteau constant. Nu le-am aplicat nici macar penalitati", motiveaza decizia directorul societatii, Cristian Jianu. Locuitorii orasului amplasat pe un munte de sare au ajuns acum sa pandeasca momentele cand nu se face coada la cismea pentru a-si face plinul cu pretiosul lichid. a€žAcum este mai bine, dar dupa ora 16 vezi lumea la coada la apa ca pe vremea lui Ceausescu la carne. Eu incarc aproape 100 de litri de la izvor ca sa fiu sigur ca imi ajunge pana maine. Noroc ca vin cu masina dupa apa ca altfel ar trebui sa fac zeci de drumuri. Cei care stau pe deal mai au fantani, dar aici in centrul orasului avem doar un izvor si o cismea", povesteste Sandu Dobre, un localnic din Ocnele Mari. SOLUTIE. Criza apei din Ocnele Mari a atras si atentia autoritatilor judetene, pana acum Autoritatea de Sanatate Publica amanand decizia de incetare a cursurillor in unitatile de invatamant de pe raza orasului, in timp ce capii Consiliului Judetean se zbat sa gaseasca o solutie ieftina de rezolvare a problemelor. a€žProblema este ca ei luau apa de la furnizorul din Ramnicu Valcea, in timp ce sursele de apa din Ocne au stat nefolosite. Cu o investitie minima rezolvau de mult aceasta problema. Le-am sugerat sa faca o legatura intre puturile de adancime din satele componente ale localitatii si cred ca intr-o saptamana vor termina aceasta lucrare. Sper sa livreze apa doar catre cei care platesc, altfel o sa intre din nou in colaps dupa o perioada scurta", sustine vicepresedintele CJ Valcea, Cristian Buican.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.