Dupa baritonul George Folescu, plecat dintre noi in imprejurari atat de tragice, iata ca acum ne paraseste si Agatha Barsescu. A murit la Iasi, in varsta de 81 de ani, in ajunul sarbatoririi pe care i-o pregatisera prietenii si admiratorii. In teatr
Dupa baritonul George Folescu, plecat dintre noi in imprejurari atat de tragice, iata ca acum ne paraseste si Agatha Barsescu. A murit la Iasi, in varsta de 81 de ani, in ajunul sarbatoririi pe care i-o pregatisera prietenii si admiratorii. In teatrul romanesc, numele Agathei Barsescu, apare ca un fenomen, urca treapta cu treapta, toate culmile gloriei, trece peste hotare, in Germania, pana dincolo, departe, in Lumea Noua. Succesele i-au fost mari, atat de mari, incat ea poate fi pe drept cuvant socotita nu numai o glorie a teatrului romanesc, ci a scenei mondiale. S' a sfarsit aseara, in patriarhala cetate a Iasilor, intr' o simpla camera de hotel. O dubla pneumonie contractata intr' o seara rece si mohorata de toamna i-a pus capat. Agatha Barsescu, se dusese la spectacolul ansamblului "Carabus" venit in turneu. Cortina rece a mortii a cazut peste ultimii ani ai unei femei batrane si modeste. S' a gasit in camera ei doar o hartie de cinci sute de lei, caci ea isi impartea banii primiti dela Conservatorul din Iasi, unde era profesoara, studentilor fara mijloace materiale. Mare pacat ! Nu stim sa ne cinstim adevaratele valori.
O lacrima pentru Agatha !
ZIUA, 23 noiembrie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.