O licitatie pentru atribuirea lucrarii de mansardare a Teatrului "I.D. Sarbu" din Petrosani, pentru care Consiliul Judetean Hunedoara a alocat 300.000 de lei, a adus acuze grave la adresa presedintelui executiv al PSD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu.
O licitatie pentru atribuirea lucrarii de mansardare a Teatrului "I.D. Sarbu" din Petrosani, pentru care Consiliul Judetean Hunedoara a alocat 300.000 de lei, a adus acuze grave la adresa presedintelui executiv al PSD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu. Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot, spune ca social-democratul ar fi incercat sa faca trafic de influenta in favoarea unei firme din Petrila, pe care ar controla-o.
Art Forest Company din Petrila a participat la licitatie dar a pierdut, pe motiv ca preturile oferite erau mult subevaluate. "Societatea, in spatele careia este Haralambie Vochitoiu, a venit cu preturi foarte mici si a incercat sa determine conducerea teatrului sa ii atribuie lucrarea, ca dupa aceea sa incheie un act aditional. Proiectantul lucrarii a spus ca nu se poate realiza la preturile respective", a declarat, ieri, presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot.
In replica, Haralambie Vochitoiu sustine ca nu controleaza firma din Petrila.
"In caietul de sarcini, suma maxima prevazuta era de 240.000 de lei si o garantie de minimum 10 ani. Art Forest s-a dus cu un pret cu aproape 100.000 de lei mai mic decat contraoferta facuta de firma lui Molot si cu un termen de garantie a lucrarii de 16 ani, fata de 24 de luni cat a garantat cealalta firma. Desi Art Forest a castigat, conform criteriilor impuse in caietul de sarcini, domnul Molot - prin firma lui - si-a adjudecat lucrarea", sustine Vochitoiu. Mentionam ca acesta si Molot au avut mai multe conflicte de-a lungul anilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.