Pasajul va fi construit la intersectia dintre bulevardele Ion Ionescu de la Brad, Aerogarii si soseaua Bucuresti-Ploiesti. Prima etapa a proiectului va fi inceperea lucrarilor in subteran, urmand ca in primavara anului viitor santierul sa se mute la
Pasajul va fi construit la intersectia dintre bulevardele Ion Ionescu de la Brad, Aerogarii si soseaua Bucuresti-Ploiesti. Prima etapa a proiectului va fi inceperea lucrarilor in subteran, urmand ca in primavara anului viitor santierul sa se mute la suprafata. Ca de obicei, traficul va fi transferat, acest traseu fiind practic mort in acea perioada, pe trei rute ocolitoare. Lucrarile, care au ca scop fluidizarea traficului in Capitala vor fi intrerupte in perioada Summit-ului NATO, intre 20 martie si 10 aprilie 2008.
"Foarte curand vor incepe lucrarile de infrastructura pentru coloane. In mod normal, pasajul va fi gata in noiembrie 2008", a declarat directorul de investitii al CNADNR, Marin Ionescu. Ordinul de incepere a lucrarilor va fi emis de Compania Nationala de Drumuri pana la sfarsitul saptamanii, urmand ca proiectul sa fie finalizat in luna noiembie a anului 2008.
Un proiect care insa s-a finalizat este al doilea pasaj rutier din zona comerciala Baneasa si a fost inaugurat de premierul Calin Popescu Tariceanu si de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Cu acest prilej, Tariceanu si-a cerut scuze fata de soferii bucuresteni pentru traficul rutier din Capitala, desi nu ocupa postul de primar general al municipiului Bucuresti. Totodata, premierul a anuntat ca va cere Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice sa verifice modul in care sunt atribuite contractele pentru lucrari de infrastructura, iar legislatia in domeniu va fi modificata astfel incat firmele care nu respecta clauzele contractuale sa nu mai poata incheia alte intelegeri cu statul, informeaza agentia Mediafax.
Pe de alta parte, Videanu il asigura pe Tariceanu ca in ceea ce priveste licitatiile de la Primaria Capitalei, acestea au fost intotdeauna corecte si asteapta oricand un control.
Potrivit edilului Capitalei, Primaria este singura institutie publica care apeleaza la experti "din afara" in cazul licitatiilor pentru ca acestia ofera garantia unei analize obiective si spune ca oricine poate verifica oricand acest lucru.
In acelasi timp, odata cu inaugurarea pasajului de catre primul-ministru, edilul Capitalei a declarat: "Eu nu voi inaugura niciodata lucrari incepute de altii. Pana in mai 2008 vor fi gata multe din proiectele asumate la inceputul mandatului meu", facand referire la faptul ca acest proiect a inceput in vremea mandatului lui Miron Mitrea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.