Cotidianul „Business Standard", editat de Trustul de presa Realitatea-Catavencu, a primit joi cinci distinctii „Award of Excellence" la cea de-a noua editie a European Newspaper Award.

La editia din acest an a European Newspaper Awards, competitie recunoscuta pe piata de profil ca Oscarul publishingului de ziare, au intrat in concurs 288 de ziare din 26 de tari europene. „Business Standard" - cu cele cinci premii - si „Viata libera" din Galati - cu un premiu – sint singurele ziare romanesti care au obtinut distinctii la editia din acest an. Designul grafic al acestora a fost creat de Cristian Lipan, art director „Business Standard". „Ma bucur ca am reusit si cu «Business Standard» la European Newspaper Awards, cu atit mai mult cu cit acum am batut recordul obtinind cinci premii si depasind ziare de renume din Europa Occidentala. Este singurul ziar din Romania si din Europa de Est care a luat cinci premii intr-o singura editie. Sintem fericiti, eu si echipa mea de layouteri, ca am primit aceasta recunoastere europeana", a declarat Cristian Lipan.

Cristian Lipan totalizeaza astfel 14 premii de excelenta la European Newspaper Awards. In 2004, el obtinea premiul pentru publicatia „Viata libera", in 2005 pentru „Adevarul" si „Viata libera", iar in 2006 din nou pentru cotidianul „Adevarul".